Август с право се счита за сезон на дините, но

...
Август с право се счита за сезон на дините, но
Коментари Харесай

Видите ли такава диня, НИКОГА не я купувайте

Август с право се смята за сезон на дините, само че някои от плодовете на пазара може да се окажат рискови за здравето. Агрономът Владимир Викулов изяснява по какъв начин да се избегне пазаруването на любеница с високо наличие на нитрати, съобщи РИА Новости.

Минералните торове нормално се употребяват през интервала на зреене на дините, и са нужни за поддържане на растенията. Перфектно узрелите плодове не съдържат нитрати. Ако се направи тест, най-често нитрати има в първите дни след слагането на торовете. Но даже през август може да се продават дини с рисково високи равнища на нитрати.
 Голямата неточност, която всички вършат при охлаждането на домовете си Голямата неточност, която всички вършат при охлаждането на домовете си
Идеалната температура за сън е сред 16 и 18 градуса по Целзий. Когато външната температура стане по-висока от 20 градуса, може да е до...

Високата централизация на нитрати е нездравословна за хората, защото може да докара до отравяне.

" Дините би трябвало да бъдат тествани, тяхното качество би трябвало да бъде сертифицирано. Такива документи, обаче, се изготвят доста елементарно от всеки, който пожелае. Затова би трябвало да можете да избирате дини. Качествената любеница има гладка повърхнина. Бучка на кората би трябвало да предизвести купувача да не я взима, защото това е един от признаците на висока централизация на нитрати ", изяснява агрономът.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР