Август е. Следобедът на годината, както го описва Георги

...
Август е.  Следобедът на годината, както го описва Георги
Коментари Харесай

Как да преборим леността в световния ден на мързела

Август е. „ Следобедът на годината ”, както го разказва Георги Господинов. Дните са натежали от слънце, динамичността е някак друга, чувството за време се забавя. И до момента в който се потите над следващата незабавна задача в офиса и събирате мислите си, с цел да сте пълноценни, е разсейващо в главата ви да изникват облици за мързеливи и безгрижни дни. Дни, прекарани в излежаване в хамак с обичана книга, под дебела сянка или под галещите слънчеви лъчи... Мързел, леност или предпочитание да се отдадеш на отмора и почивка - къде се преливат тези понятия и по кое време обездвижването става рисково за здравето ни? Да поразсъждаваме през днешния ден – на Световния ден на мързела.

Психологията дефинира мързела като отвращение за осъществяване на активност отвън времето за отдих. Това положение от време на време идва и вследствие на изтощеност и наложителна потребност от отмора. Възможно е даже да е разследване от меланхолия. Мързелът, обичайно одобряван за минус и даже недостатък, съгласно някой теории, в случай че е комбиниран с иновативност, е причина за напредъка и техническата гражданска война. „ Трудът краси човекa, а мързелът го грози “, съгласно националната мъдрост с апел да не се отдаваме на безучастие. От друга страна „ Накарай мързеливия на работа, да те научи на ум. “

10  август е Световният ден на мързела. Не е ясно обаче от кой момент и по какъв начин тъкмо означаваме този ден. В колумбийския град Итагуи има даже публични празненства по този мотив и по улиците на града се разполагат хамаци и дюшеци, организират се надпревари по " пердах с възглавници " и състезания за най-хубава пижама.



И до момента в който един ден, прекаран в безучастие и отмора, може да има рестарт резултат, какво става, в случай че си позволим да се отдадем на безучастие прекомерно дълго? Ето данните: излежаването по през целия ден пред тв приемника усилва риска от Алцхаймер с 13 %, от инсулт с 37 на 100, от диабет вид 2 със 70 %, а от инфаркт с 82 %.

Липсата на физическа интензивност при хората с наднормено тегло е и причина за 6 на 100 от случаите на коронарни сърдечни болести, за 7 на 100 от болесттите от хепатит и за 10 на 100 от раковите болести (рак на гърдата и рак на дебелото черво). От обездвижване заради затлъстяване страдат по-често дамите, в сравнение с мъжете. Световната здравна организация предлага на хората да отделят за разходки и други типове " лек " спорт най-малко по 150 минути седмично.

Това е малко повече от 20 минути дневно! Не е невероятно, нали?  

 
Ето 5 бързи извършения...

 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР