Авария на централен канал, който вместо да отвежда отпадните води

...
Авария на централен канал, който вместо да отвежда отпадните води
Коментари Харесай

Фекални води в блато до Приморско. Кметът: Спокойно, морето е чисто

Авария на централен канал, който вместо да води отпадните води от Приморско в пречиствателната станция, ги излива в Дяволското богатство край града, тормози локалните поданици в навечерието на туристическия сезон. Опасенията им са, че те могат да попаднат в Дяволрска река, а оттова и в морето и да замърсят Южния плаж.

Сигнал за повредата до двама министри, регионалния упарвител и прокуратурата подал Здравко Василев от съдружие " Приморско 21 век ". Според него проблемите почнали от 2019 година, само че макар осъществените поправки казусът останал неуреден.

" Туристическият сезон не е бил заплашван и няма да бъде заплашен ", съобщи кметът на Приморско Димитър Германов.

И изясни, че за ремонт на сериозния сектор била оповестена социална поръчка. От ВиК уверили, че ще решат казуса до началото на сезона, макар че тръбата минава под пътен възел и е с огромен цолаж, което прави доста мъчно премахване на повредата.

" Но замърсяване на Черно море няма, защото отпадни  води не стигат до залива, а остават в блатото. Не е имало преди, няма и в този момент. Това е откровена неистина ", съобщи пред " 24 часа " кметът на Приморско.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР