Авакс - гръцката компания строител на газовата връзка между България

...
Авакс - гръцката компания строител на газовата връзка между България
Коментари Харесай

Радев се прегърна със строителите на гръцката тръба

" Авакс " - гръцката компания строител на газовата връзка сред България и Гърция, си дава период до края на август или най-късно до 7-8 септември да извърши всичко незавършено по обекта и да получи нужните позволения от българските управляващи. " Вече погълнахме животното, остава да глътнем и опашчицата " - послужи си с гръцка сентенция представител на компанията на срещата през днешния ден с президента Румен Радев.

Държавният глава предложения на диалог ръководителя на строителната компания и на сдружението възложител " Ай Си Джи Би ", служебния министър председател Гълъб Донев и министрите на енергетиката Росен Христов и на районното развиване Иван Шишков. Досега публично е оповестено, че обектът няма издадени актове 15 и 16, с цел да се счита за приключен, имало и забележки от пожарната и екоминистерството.



Представителят на строителната компания изясни, че сдружението е имало усложнения да се ориентира в точните механически условия на българската нормативна уреда за стартирането на обекта в употреба, само че към този момент е получило уточнения и е в положение да се оправи. Добави, че в границите на уговорката за двегодишна гаранционна поддръжка ще е разполагаем.

Теодора Георгиева от " Ай Си Джи Би " (ICGB) удостовери, че работите са на финалната права, главните от тях са осъществени и остават съпътстващите по узаконяването.

По време на откритата част от срещата бяха произнесени взаимни уверения във значимостта на обекта за диверсификацията на източниците на доставки на природен газ за България и за района. Срещата е част от напъните на президента да удостовери, че диверсификацията на газовите доставки е негов приоритет откакто упрекна предходното постоянно държавно управление, че е оставило голяма несвършена работа по плана.

Снимки: Агнес Методиева

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР