automedia.investor.bgВместо да плащат глоба, нарушителите стоят край автомобила най-малко 45

...
automedia.investor.bgВместо да плащат глоба, нарушителите стоят край автомобила най-малко 45
Коментари Харесай

Естонската полиция измисли ново наказание за превишена скорост

automedia.investor.bg

Вместо да заплащат санкция, нарушителите стоят край автомобила минимум 45 минути

Шофьорите, които нарушават рестриктивните мерки за скорост, нормално отнасят санкции, само че естонската полиция реши, че този способ не постоянно е ефикасен, и създаде по-оригинално наказване.

Вместо да сформират протоколи, пътните служители на реда просто карат нарушителя да постои известно време настрана от автомобила, с цел да успокои. Този способ ненапълно припомня пращането за наказване в ъгъла на непослушните деца.

Ако скоростта е превишена с по-малко от 20 км/ч, тогава " прекъсването за усмиряване " на лидера продължава 45 минути. При превишаване на скоростта от 20 до 40 км/ч, насилствената отмора е цялостен час. Ако обаче водач е карал с над 40 км/ч повече от допустимото, санкцията не му мърда.

Според чиновниците на реда в Естония този необикновен метод на наказване е по-ефективен, тъй като, да вземем за пример, за богатите хора изгубеното време може да бъде по-скъпо от парите. Освен това доста водачи намират за неловко да ги види някой прочут, когато са изпаднали в такава обстановка.

Времето за наложително прекъсване е особено определено, тъй че на нарушителя да му е мъчно да навакса забавянето с ново превишение на скоростта, само че в това време " почивката " не би трябвало да бъде прекомерно дълга. Засега новият метод  е пробен, само че при триумф управляващите евентуално ще го вкарат за непрекъснато.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР