Audi има два изцяло спортни модела в гамата си -

...
Audi има два изцяло спортни модела в гамата си -
Коментари Харесай

Audi казва "сбогом" на двете си спортни бензинови коли

Audi има два напълно спортни модела в гамата си - суперколата R8 и по-малката TT. С бъдещето на тези автомобили се спекулира от много време, само че в този момент то наподобява решено - те ще се трансфорат в електрически транспортни средства. И най-вероятно ще получат други имена.

Сега немският производител разгласи разлъка с именития 5,2-литров V10 мотор, който се слага под капака на R8, като показа " прощална версия " на модела. Тя получава името GT RWD и съчетава мощността на версията Quattro с по-ниското тегло на общоприетия модел със задно задвижване. Новата версия е продължение на специфичното издание от 2010 година, като развива мощ от 612 к.с. Те са комбинирани с новоразработена 7-степенна скоростна кутия, която сменя предавките по-бързо от всеки път. Максималният въртящ миг от 565 Nm се реализира при 6400 об/мин.

За още по-голяма продуктивност инженерите от Инголщат са съумели да смъкват 20 кг от тежестта в съпоставяне със общоприетия R8 V10 RWD. Купето със приблизително ситуиран мотор в този момент тежи 1570 кг  с помощта на " диета ", включваща поръчкови 20-цолови ковани джанти с гуми Michelin Sport Cup 2 и керамични спирачки. Допълнително за загубата на тегло способстват седалките вид " кофа " и стабилизиращата щанга от подсилена с въглеродни нишки пластмаса (CFRP) на предната ос.

 

С повече мощ, по-малко тегло и по-бърза скоростна кутия

 

Audi R8 V10 GT RWD форсира от 0 до 100 км/ч за 3,4 секунди и до 200 км/ч за 10,1 секунди, преди да доближи оптималната скорост от 320 км/ч. Друго преимущество на новата версия е опцията да се контролира количеството на въртящия миг, ориентиран към задната ос, като се избира един от 7 режима на придвижване.

За да отличат този автомобил образно от другите версии на R8, в Audi са затъмнили четирите пръстена и надписа R8 GT откъм гърба. Суперколата получава и нов аеродинамичен бодикит, модернизиран в аеродинамичен тунел и направен от въглеродни нишки, като по този метод преодолява разликата сред шосейния модел и няколкото спортни версии на събрата на Lamborghini Huracan.

Като отпратка към истинския R8 GT финалната серия е боядисана в непрозрачен цвят Suzuka Grey. Освен това купувачите могат да изберат цветове Daytona Grey или Tango Red металик. Черният интериор с червени акценти също припомня за R8 GT от 2010 година, до момента в който самостоятелно номерирана табелка под скоростния лост отразява лимитираната наличност на автомобила.

 

От тази версия ще бъдат направени единствено 333 бройки,

 

както беше и при специфичното издание на първото потомство. То се оферираше и като Spyder (кабриолет), само че новото ще бъде единствено купе. Продажбите ще започват през 2023 година, като в Германия цените на Audi R8 GT със задно задвижване стартират от 225 000 евро.
Едновременно с това Audi сподели и " прощална версия " на TT. Тя носи името TT RS Coupe Iconic Edition и ще бъде лимитирана до единствено 100 бройки в Европа. Лимитираната серия на спортния автомобил е в символ на респект към първия TT, който навършва 25 година Колата е в известния цвят Nardo Grey на Audi, като всички бройки от серията получават общоприети матрични LED фарове и гланцирана черна предна решетка с матова черна рамка.

Дизайнерите са оборудвали автомобила с лъскави черни странични прагове, странични огледала и емблеми. Комплект от 20-цолови алуминиеви джанти с черен емайл също са създадени за колата, като имат дизайн със седем спици и са комбинирани с комплект черни спирачни апарати. Към дръзкия външен тип на автомобила се прибавят отчасти матираните задни триъгълни прозорци с надпис Iconic еdition.

Всички 100 коли ще бъдат оборудвани общоприетоо с спомагателен пакет, подобряващ аеродинамиката. Той прибавя ясно изразен челен сплитер, перки в предните въздухозаборници, закрепено задно крило от въглеродни нишки и ревизиран заден дифузьор, проектирани да усилят притискащата мощ върху задната ос, прилепвайки TT RS към настилката и подобрявайки представянето в завой.

Някои отличителни линии също са направени в интериора на TT RS Coupe Iconic Edition, който е съзнателно мрачен. Има RS спортни седалки, инсталирани като стандарт с фини странични панели в сив цвят, и централни панели в черна алкантара. Жълти шевове, вид пчелна пита, способстват за поразителния външен тип. Различни други повърхности са покрити с черна алкантара с жълти контрастни шевове, в това число кормилото. Поредният номер на автомобила се вижда на скоростния лост.

Задвижването е с познатия 2,5-литров мотор с турбокомпресор с пет цилиндъра като на общоприетия TT RS. Мощността е 400 к.с. при 480 Nm въртящ миг. Двигателят е комбиниран със седемстепенна трансмисия S tronic, задвижваща и четирите колела. Iconic Edition може да доближи 100 км/ч за 3,7 секунди и развива оптималната скорост от 280 км/ч.

Продажбите на този автомобил, който ще се предлага единствено в Европа, започват до края на месеца, като цената на всяка численост е 109 000 евро.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР