Атрактивни паркури и безплатна езда очакват всичи зрители тази събота

...
Атрактивни паркури и безплатна езда очакват всичи зрители тази събота
Коментари Харесай

Безплатна езда в Бургас на Тодоровден

Атрактивни паркури и безвъзмездна езда чакат всичи фенове тази събота на Конна база в парк " Езеро ". Поводът за това е Тодоровден, празник наименуван за здравето на конете, чийто настойник е Свети великомъченик Теодор Тирон.

Преданията описват, че на този ден светецът обличал девет кожуха и отивал при Бога да проси за лято. В негова чест на доста места се провеждат надбягвания с коне.

Общинско дружество " Спортни парцели " и клуб по конен спорт " Кан Крум " ще отбележат празника с едно от най-зрелищните извършения - надскачане. За децата са планувани занимателни разходки с понитата Султана и Бенджи.

Входът е безвъзмезден, началото е в 10:00 часа. Пред аудитория, за първи път тази година, ще скачат едни от най-хубавите коне на България. Своите умения в атрактивни паркури ще показват професионални състезатели от бургаската конна школа. Сред тях ще са носителят на купа " Ген. Крум Лекарски " Пламен Радославов и Сияна Базотева, определена измежду 10-те най-хубави спортисти на Бургас за 2017 година. Стопаните въз основата и спортния клуб приготвят почерпка за гостите.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР