Атрактивни награди, които ще бъдат разпределени с томбола, ще получат

...
Атрактивни награди, които ще бъдат разпределени с томбола, ще получат
Коментари Харесай

Община Варна осигурява атрактивни награди за плуването 1000 х 1000

Атрактивни награди, които ще бъдат разпределени с лотария, ще получат участниците в набиращия все по-голяма известност плувен конгрес " 1000 х 1000 ". Наградите ще бъдат подсигурени от община Варна, анонсира шефът на общинската дирекция " Спорт " Кристиян Димитров.

Събитието ще се организира на 3 август, ден преди 79-ото издание на маратона " Галата - Варна ". Негови уредници са Военноморски сили на Република България, община Варна и плувният първенец на България ПСК " Черно море ", с общителното подпомагане на концесионера на плажната линия " Лазурен бряг " 91 ". Идеята за самодейността е на ръководителя на УС на ПСК " Черно море ", изпълнителен шеф на " Агрополихим " - Филип Ромбаут.

Целта на събитието, което това лято ще се организира за трети път на плажа пред ресторант " Мистър Баба " във Варна, е 1000 души да преплуват 1000 м в морето. С всяка последваща година броят на искащите прогресивно се усилва. Целта е всеобщото преплуване да стане обичайно. То няма спортен темперамент.

До магията на плуването във второто издание на " 1000 х 1000 " се потопиха участници от Белгия, Русия, Канада, Иран и България. Стотици варненци и чужденци, които събираха безоблачен загар на плажа, ги приветстваха от самото начало. Диджей подсигуряваше музикалния коктейл, който забавляваше участници и посетители.

Морският празник ще бъде самобитна подготовка за тези, които в неделя - 4 август, ще вземат участие в най-старото плувно съревнование у нас -маратонът " Галата - Варна ".

Всички участници в проявата ще преминат през наложителен медицински обзор, осъществен от екип на Медицински център по рехабилитация и спортна медицина във Варна.

През 2018 година дистанцията преплуваха доста фамилии от Варна, както и даровити плувци от клуба първенец на България - ПСК " Черно море ". С морското предизвикателство с лекост се оправиха и внуците на великана в родното маратонско плуване Добри Динев. Едгар-Антонио, който сега е треньор в школата на дядо си в Канада, Дориан и Кристофър-Добри си подариха незабравими летни страсти.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР