Атмосферното налягане ще се повиши и ще бъде около средното

...
Атмосферното налягане ще се повиши и ще бъде около средното
Коментари Харесай

Времето В България Продължава Да Е Ужасно И В Тези Райони Доста Опасно!

Атмосферното налягане ще се увеличи и ще бъде към междинното за месеца.

Над Черноморието ще бъде облачно, дъждовно и прохладно. По-значителни ще са преваляванията по южното крайбрежие. Ще духа сдържан до мощен вятър от север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 9 и 12 градуса. Температурата на морската вода ще доближи 13 – 14 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините ще бъде облачно с превалявания от дъжд, над 1 700 – 1 800 метра преваляванията ще са от сняг. Ще духа сдържан източен вятър. Максималната температура на височина 1 200 метра ще към 6 градуса, на 2 000 метра – към 0 градуса.

В три области от страната за през днешния ден е разгласен жълт код за превалявания от дъжд. Областите, за които важи предизвестието са: Хасково, Ямбол и Бургас. Там до обяд се чакат нови превалявания с количества до 20 л/кв. м.

По Черноморието е в действие жълт код за мощен вятър и неспокойствие. Там се чака да духа вятър от север-североизток с пориви 14-17 м/сек.

Утре и в събота към този момент ще е без превалявания, само че студено, изключително в Северна България, където минималните температури ще се намаляват, тук-там през втория ден до минус 10 градуса. Преобладаващите оптимални ще са сред 6 и 11 градуса, основно в северозападните региони ще остават по-ниски. Облачността ще се раздра, тук-там и до слънчево, само че в низините и котловините преди обяд ще има ниска облачност или мъгла.

В събота, когато вятърът ще се ориентира от югозапад, ще се появи и висока облачност. В неделя ще бъде още малко по-топло, само че с повече облачност през втората половина от деня. Привечер и през нощта против понеделник от запад ще стартират превалявания от дъжд.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР