Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месец август

...
Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месец август
Коментари Харесай

Ето какво време ни очаква през почивните дни

Атмосферното налягане ще бъде близо до междинното за месец август и денем едва ще се намали.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно. По-значителна облачност ще има над Югозападна България и тук-там ще превали. Ще духа до сдържан изток-североизточен вятър, съобщи Българска телеграфна агенция.

Възможни са нови превалявания през днешния ден

Утре над Източна България времето ще се задържи слънчево и горещо. Над западните и централни региони от страната преди обяд ще бъде най-вече слънчево, само че ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в следобедните часове и преди среднощ на доста места ще краткотрайни превалявания и гръмотевици. В обособени региони преваляванията ще са интензивни и обилни. Ще продължи да духа сдържан и мощен източен вятър. Максималните температури, в множеството региони, ще бъдат сред 30 и 35 градуса, в София към 28 градуса.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа сдържан и мощен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха 27-29 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над масивите от Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевични стихии. Ще духа мощен източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 21, на 2000 метра - към 13 градуса.

В събота над югозападната половина от страната въздушната маса ще бъде неустойчива; ще се развива купесто-дъждовна облачност и основно в часовете след обяд и преди среднощ ще има краткотрайни превалявания, в обособени региони интензивни и съпроводени с гръмотевици. В по-голямата част от североизточната половина от страната времето ще бъде най-вече слънчево и с по-високи температури - в обособени региони до 35-36 градуса. Ще продължи да духа сдържан и мощен вятър от изток-североизток.

В неделя, с намаляване на източния вятър, преваляванията ще са единствено на обособени места, основно в Южна България, по-съществени ще са в планинските региони там. Максималните температури в по-голямата част от страната ще са най-вече сред 28 и 33 градуса.

Повече за времето вижте ТУК
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР