Атмосферата на стадиона за полуфиналния мач от Световното първенство по

...
Атмосферата на стадиона за полуфиналния мач от Световното първенство по
Коментари Харесай

Юго Лорис иска Франция на финал и подкрепа за Кейн

Атмосферата на стадиона за полуфиналния мач от Световното състезание по футбол в Катар сред националните тимове на Мароко и Франция ще бъде неприятна към французите, сподели на конференция вратаря на международните първенци Юго Лорис.

Полуфиналът ще се играе на 14 декември от 21:00 часа. Националният тим на Мароко стана първият африкански тим, достигнал до полуфинал на Световно състезание.

" Мароканците завоюваха в доста сложна група, тъй че не се удивлявам, че съумяха да стигнат толкоз надалеч на това състезание. Имат добър, обединен тим. Сигурен съм, че атмосферата на стадиона ще бъде враждебна към нас, би трябвало да сме подготвени за това и да покажем най-хубавата игра. Разбира се, ние сме възхитени от достиженията им в този шампионат. Но на следващия ден те ще бъдат наш противник и се надявам да стигнем до финала ", съобщи Лорис.

Вратарят поддържа своя съотборник в Тотнъм Хари Кейн, който пропусна дузпа за Англия при загубата с 1:2 на четвъртфинала против Франция.

" Кейн би трябвало да си почине в този момент, да бъде самичък. Това е мъчно време за него и за британските национали, само че те могат да се гордеят с това, което реализираха. И Меси, и Роналдо, и Мбапе пропущат дузпи. Това е част от футбола ", сподели още капитанът на френския тим, представен от ТАСС.

Междувременно футболистът на Барселона Жюл Кунде изрази убеденост, че националният тим на Франция е квалифициран за предизвикването в полуфинала против Мароко на Световното състезание в Катар. Двата отбора ще се изправят един против различен на следващия ден вечер в борба за класиране на финала.

„ Тимът Мароко играе доста плътно и затваря добре пространствата, оставайки футболистът, който владее топката с доста малко време за мислене “, сподели Кунде, представен от испанския вестник „ Марка “.

„ Трябва да играем бързо, с цел да нарушим салдото им. Те могат да са рискови на контраатаки. Защитават се добре, само че не са тим, който играе само в отбрана “, разяснява още Жюл Кунде преди утрешния полуфинален конфликт на шампионата в Катар.

Кунде бе титуляр в три от петте мача на Франция на Мондиал 2022.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР