Атлетико Мадрид измъкна победата от Бетис като гост с резултат

...
Атлетико Мадрид измъкна победата от Бетис като гост с резултат
Коментари Харесай

Атлетико Мадрид излъга Бетис като гост, Гризман блести с два гола

Атлетико Мадрид измъкна успеха от Бетис като посетител с резултат 2:1 в мач от испанската Ла Лига. За " дюшекчиите " на два пъти се разписа Гризман, а Набил Фекир върна едно попадение в 84-та минута.

Двубоят стартира мощно за домакините. Още в 4-та минута Гуидо Родригес стреля от границата на наказателното поле, само че топката прелетя високо над вратата. Три минути по-късно Уилям Карвальо навлезе в наказателното поле и мина през един от бранителите на Атлетико Мадрид. Последва и удар, който обаче не беше прецизен.

Гостите не съумяха да основат нещо рисково във фаза офанзива, първо в 29-та минута удар на Анхел Кореа бе блокиран от бранител, а минута по-късно и Алваро Мората опита шанса си, само че без триумф.

Бетис стигна до още едно доста положително състояние за гол в 31-та минута, когато Луиз Енрике бе открит в наказателното поле с извеждащо подаване. Неговият удар обаче мина на сантиметри над напречната греда.

Второто полувреме също започва доста мощно за Бетис. В 48-та минута Луиз Енрике се разписа, само че съдията Хесус Хил Мансано даде знак, че ще прегледа гола, след интервенция на ВАР. Голът бе анулиран поради засада.

В 53-та минута Анхел Кореа получи късмет да означи, той стреля по земята, само че ударът му беше отклонен настрана от бранител на домакините. Само минута по-късно обаче, „ дюшекчиите “ удариха Бетис. Антоан Гризман изпрати топката във вратата непосредствено от ъглов удар!

Бетис нямаше отговор. В 68-та минута Хоакин опита остро центриране в наказателното на Атлетико Мадрид, само че то бе изчистено от съперниковата отбрана.

Кошмарът за домакините стана цялостен в 71-та минута, когато още веднъж Антоан Гризман получи опция да означи и се възползва по прелестен метод. Французинът изпрати топката във вратата на Руи Силва и удвои преднината на отбора си. Трябва да се регистрира страхотното подаване на Матеуш Куня за второто попадение на гостите.

Бетис сподели темперамент и погледна към гола. В 79-та минута Борха Иглесиас бе изведен против вратаря и стреля, само че Ян Облак избави ослепително. През 82-та минута пък Хуан Крус преодоля бранител на гостите, само че стреля над вратата. Домакините въпреки всичко стигнаха до попадение, само че малко късно. В 84-та минута Набил Фекир  извърши по съвършен метод директен свободен удар и изпрати топката във вратата на Облак. Бетис понижи изоставането си. Две минути по-късно даже можеха да стигнат до равенството, само че Айтор Руйбал не се възползва по най-хубавия метод от безредие в наказателното поле на " дюшекчиите ".

В 91-та минута пристигнаха съществени искания за дузпа от страна на домакините. Мандава от Атлетико Мадрид игра с ръка, само че дузпа нямаше. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР