Атлетико (Мадрид) е осмият участник на четвъртфиналите в Шампионска лига.

...
Атлетико (Мадрид) е осмият участник на четвъртфиналите в Шампионска лига.
Коментари Харесай

Атлетико празнува след драма с дузпи - миналогодишният финалист е аут от Шампионска лига

Атлетико (Мадрид) е осмият участник на четвъртфиналите в Шампионска лига.

" Дюшекчиите " отстраниха Интер по допустимо най-драматичния метод - с дузпи, осъществявайки преди този момент поврат и победа с 2:1 в постоянното време.

С успеха, пристигнала с гол в 87-ата минута, момчетата на Чоло направиха общия резултат от двата мача 2:2, а след 3:1 при осъществяванията на дузпи, миналогодишният финалист бе детрониран.

Именно Интер бе любимец в конфликта поради формата, в която се намираше, а и поради представянето си преди година. Освен това " нерадзурите " завоюваха първия мач и имаха гол задатък и в този, само че в последна сметка " Уанда Метрополитано " видя една от паметните си европейски вечери.

Атлетико нямаше време за губене и стартира с търсенето на гол още през цялото време на мача, което направи срещата страхотна за наблюдение.

Действията на " дюшекчиите " отваряха задоволително шансове за бързи контраатаки на Интер, а ситуациите на " Уанда Метрополитано " следваха едно след друго.

Интер въпреки всичко съумя да поведе при една от контраатаките си - в 33-ата минута, когато Федерико Димарко се оказа на отлична позиция в наказателното поле и откри.

За към минути и половина обстановката изглеждаше съвсем съвършена за " нерадзурите ", които с преднината си в реванша към този момент имаха задатък от 2:0 в общия резултат, само че комфортът бе прекомерно къс.

Още със идната офанзива Атлетико съумя да изравни, а главната заслуга бе на Стефан де Врай и Бенжамен Павар. В рамките на секунди и двамата не съумяха добре да изчистят топката, а от това се възползва Антоан Гризман.

Реализатор №1 на Атлетико изравни за 1:1, а двата отбора се върнаха на изходна позиция.

Втората част продължи в същото ужасно движение, а Интер би трябвало много да съжалява, че не реши всичко в заключителните 10 минути, тъй като първо Маркус Тюрам, а след това Николо Барела пропуснаха отлични шансове на контраофанзива.

Своите положителни шансове имаше и Атлетико, който в последните минути ускори натиска и се добра до скъпоценния поврат.

В 87-ата минута появилият се доскоро от пейката Мемфис Депас се разписа - 2:1 за Атлетико и тъждество в общия резултат, което пращаше мача в продължения.

А такива можеше и да няма, тъй като безусловно с последното отиграване в постоянното време Рикелме излезе на чиста позиция, само че я прати над вратата, вместо с удара си да прати Атлетико към четвъртифналите.

Така мачът отиде в продължения, които се развиха много умерено и внимателно, с цел да отиде мачът на дузпи и да би трябвало да се взема решение по допустимо най-драматичния метод.

Първият пропуск направи Алексис Санчес за Интер, само че Саул Нигес незабавно отговори със същото. Дейви Клаасен обаче също пропусна за " нерадзурите ", които имаха и трети неудачен удар от бялата точка - последният, който бе дело на Лаутаро Мартинес.

А когато изпуснеш три от петте си дузпи, надали може да се надяваш на нещо друго от отпадане.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР