Атлантическият път, известен като Атлантерхавсвеиен в Норвегия, е един от

...
Атлантическият път, известен като Атлантерхавсвеиен в Норвегия, е един от
Коментари Харесай

Атлантическият път - един от най-опасните и живописни пътища в света

Атлантическият път, прочут като Атлантерхавсвеиен в Норвегия, е един от най-опасните и живописни пътища по света, по който можете да си визиите да шофирате.

Пътният сектор е с дължина над 8 километра и се простира през архипелаг в Норвежко море. Пътят е издигнат над водата и наподобява като голям мост. Строителството на необичайния път е лишило 5 години в интервала сред 1983 и 1989 година. Изграждането му е обвързвано с голям брой премеждия, в това число десетина мощни урагана. Пътят е изплатен много бързо и през днешния ден няма такса за прекосяването по него. Класифициран е като народен туристически маршрут и е включен в листата на културното завещание.

Пътят свързва остров Аверой с континенталната част на община Ейде. Заради грубия норвежки пейзаж и дивата природа, Атлантическият път е избран за един от най-страхотните и вълнуващи направления в света. Заради странната извивка на Сторсезандетския мост, норвежците назовават това трасе „ пияния път “ или „ път в нищото “.

Самото шосе е ситуирано на няколко острова и рифа, съединени от осем огромни моста.

Когато времето е слънчево и умерено, най-опасният път на света не наподобява толкоз заплашителен. Но когато има дъждове и ветрове тези 8,3 км разстояние са същинско предизвикателство. Пътят е извънредно рисков поради мощните пориви напразно и големите океански талази, които заливат шосето.

Много авантюристи го посещават тъкмо поради това през есента, когато има доста стихии, с цел да усетят същински адреналин, предава "Дарик ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР