АТЛАНТА (AP) — Автоматичната регистрация на гласоподавателите в Джорджия включи

...
АТЛАНТА (AP) — Автоматичната регистрация на гласоподавателите в Джорджия включи
Коментари Харесай

Републиканците в Джорджия се стремят да спрат автоматичната регистрация на гласоподаватели в щата

АТЛАНТА (AP) — Автоматичната регистрация на гласоподавателите в Джорджия включи съвсем всички избираеми жители, само че в този момент някои републиканци желаят да изключат тази система.

Комисията по нравственос на Сената в четвъртък гласоподава за пробутване на законопроект 221 на Сената, който изисква хората да се включат за регистрация на гласоподаватели, когато получат или възобновят шофьорска брошура. Понастоящем те се записват автоматизирано, в случай че не се откажат.

Законопроектът също по този начин улеснява гласоподавателите да бъдат предизвиквани въз основа на това къде живеят, като евентуално разчиства пътя за републиканските деятели, които гледат на описите за гласоподаване на щата като раздути и лъжливи, с цел да избият хиляди спомагателни гласоподаватели от описите.

Мярката се придвижва напред, защото се чака Джорджия още веднъж да бъде конкурентен щат на тазгодишните президентски избори и защото всеобщите деятели на Републиканската партия не престават да поддържат дискредитираните корав...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР