Атина. В Атина приключи преклонението пред Микис Теодоракис – тленните

...
Атина. В Атина приключи преклонението пред Микис Теодоракис – тленните
Коментари Харесай

Iefimerida : Приключи поклонението пред Микис Теодоракис, тленните му останки бяха изпратени към Ханя под бурни аплодисменти

Атина. В Атина завърши поклонението пред Микис Теодоракис – тленните остатъци на великия гръцки композитор бяха изпратени към критския град Ханя под бурните овации на множеството, събрало се за последно довиждане с една от иконите в южната ни съседка, оповестява електронното издание на вестник Iefimerida .

Поклонението завърши в 14:00 часа. Малко по-късно тялото на Микис Теодоракис беше пренесено от параклиса на Агиос Елефтериос в катедралата на митрополитската черква в Атина за церемонията за прощаване. Тълпата, която се беше събрала извън, избухна в овации. В атмосфера на дълбоки страсти хората се сбогуваха с създателя с крясъци „ вечен “ и на фона на дъждовно време. Последно довиждане с Теодоракис си взеха и редица представители на държавния и политически хайлайф в страната.

Тялото му ще бъде превозено с ферибот до пристанището Суда в утринните часове на четвъртък. След малко прекъсване на пазара в Ханя, откъдето ще бъде преместено в митрополитската черква – посредством шествие. Погребението ще се състои в Калатас – в стеснен кръг.
Микис Теодоракис ще бъде заровен на селското гробище – до татко си и брат си.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР