Атина разглежда като пропаганда съобщенията, разпространявани от редица турски медии

...
Атина разглежда като пропаганда съобщенията, разпространявани от редица турски медии
Коментари Харесай

Атина: Турските съобщения за разполагане на танкове са пропаганда

Атина преглежда като агитация известията, популяризирани от редица турски медии за разполагането на 40 турски танкове до сухопътната граница в региона на гръцката област. Това заяви формалният представител на гръцкото държавно управление Стелиос Пецас в ефира на локалния ефирен канал Open. Изявленията на Пецас бяха публикувани от пресслужбата на държавното управление.
" Първо, прехвърлянето на турски танкове до границата с не е доказано и това е най-вероятно част от турската агитация, провеждана по вътрешни аргументи. Освен това броят танкове, който е посочен, не е подобен, че може да докара до забележителна смяна във връзка с салдото на силите в Еврос ", сподели той.
 Анкара разполага танкове по границата с Гърция Анкара разполага танкове по границата с Гърция
Турция реалокира танкове до гръцката граница на фона на напрежението в Средиземно море. Това заяви организация Ihlas. Според нея, превозв...
По-рано турската организация Ihlas заяви, че Анкара разполага танкове към гръцката граница на фона на напрежението в Средиземно море. Според нея 40 танка са напуснали региона Рейханлъ в провинция Хатай на границата със Сирия. След това военната техника ще бъде превозена с трен до западната провинция Одрин на границата с Гърция. Гръцките медии разгласиха фотоси и видеоклипове на прехвърляното съоръжение, които се появиха в турски изявления. Междувременно държавната Анадолска организация заяви, че редица турски медии неправилно оповестяват за посоката на военната техника към гръцката граница. Според нея е имало планувано разполагане на командването на 2-ра войска в Малатия. Агенцията отбелязва, че управлението на страната не трансферира военна техника на границата с Гърция.
На 6 август външните министри на Гърция и Египет подписаха съглашение за разграничение на морските зони в Средиземно море. Документът към този момент е утвърден от парламентите на двете страни. Според Атина съглашението с Египет подсигурява правото на гръцките острови на морския шелф и изключителната икономическа зона. Анкара съобщи, че не признава документа и изпрати своя проучвателен транспортен съд „ Oruc Reis “, съпроводен от група военни кораби за сеизмични изследвания на гръцкия шелф край Кастелоризо. В отговор Гърция приведе въоръжените си сили в подготвеност и разгласи, че ще пази своите суверенни права.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР