Атина. Първите изводи от референдума за одобрение на договора с

...
Атина. Първите изводи от референдума за одобрение на договора с
Коментари Харесай

Аvgi : Първи изводи от референдума в БЮРМ

Атина. Първите заключения от референдума за утвърждение на контракта с Гърция и за смяната на името на страната, който преди малко завърши в БЮРМ са задоволително показателни, написа електронното издание на гръцкият вестник " Аvgi ".
1. Големият брой жители, бойкотирали референдума (около 60 %) е еднакво на отменяне на алтернативата за участие в НАТО и Европейски Съюз с смяна на името на страната.
2. Въпреки, че референдумът не е обвързващ, той е израз на отрицание на министър-председателя Зоран Заев и на неговата политика, който е заложил на отговора " Да ". По този метод страната е доведена до политическа неустойчивост и доста евентуално до предварителни избори, макар болшинството на държавната коалиция в сегашния парламент.
3. Правителството на Заев и партиите от неговата коалиция бяха наясно с проблемите на изборните описи, само че все пак организираха гласуването, без да ги приведат в сходство с действителността.
4. Резултатите от референдума са равносилни на отрицание на политиката на Запада ( НАТО, Европейски Съюз, САШ, Германия и др.) и може да се чака, че Русия ще се възползва от тази обстановка по-нататък.
5. Националистическото опълчване в БЮРМ става все по-силно, защото съумя да се възползва от несъвършенството на изборните описи.
6. Участието на някои депутати от ВМРО-ДПМНЕ в референдума даде очаквания за бъдеща колаборация, които обаче най-вероятно няма да се осъществят поради ниската изборна интензивност провалила референдума.
7. Албанският етнически детайл, който в изборните описи наподобява доста по-висок от действителния, може да се изкуши да потърси други способи за реализиране на визията си за НАТО, даже посредством упоритостта за Велика Албания. Но дали тези упоритости ще слязат от теоретично на практично равнище остава да бъде потвърдено.
Превод и редакция: Весела Александрова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР