Атина. Гръцките власти спряха издирването на десетте души, изчезнали при

...
Атина. Гръцките власти спряха издирването на десетте души, изчезнали при
Коментари Харесай

VOA: Гръцките власти временно спряха спасителната операция на горящия ферибот до неговото преместване

Атина. Гръцките управляващи стопираха издирването на десетте души, изчезнали при пожар на ферибот покрай Гърция. Корабът сега се изтегля към пристанище в континенталната част на страната пет дни след началото на пожара, осведоми радио Voice of America

Euroferry Olympia се възпламени предишния петък три часа откакто потегли от Игуменица, Гърция, за Бриндизи, Италия. Фериботът е превозвал 292 души. Само 278 бяха евакуирани безвредно на брега.

Десет души остават в неопределеност. Гръцки чиновници споделиха, че се счита, че те са водачи на камиони от България, Гърция и Турция, заяви BBC News.

Гръцките управляващи желаеха във вторник фериботът да бъде изтеглен от региона край остров Корфу, където в началото беше изместен след пожара, до безвредно пристанище в континентална Гърция. Спасителите ще продължат интервенциите си, откакто фериботът дойде на новото пристанище.

Противопожарната работа на Гърция съобщи във вторник, че „ оперативната й дарба за търсене и избавяне (на кораба), в настоящето си състояние, е изчерпана ", съгласно изказване на бреговата защита, представена от Associated Press.

Очаква се фериботът да дойде по обяд в пристанището на Астакос, дребен пристанищен град в Западна Гърция. При подновяването на издирването на роднините на изчезналите ще бъдат обезпечени квартири в Астакос.

Фериботът беше изтеглен в неделя до Корфу, в Йонийско море край северозападния бряг на Гърция. Десетки оживели при пожара бяха настанени в хотели на острова. Екстремните температури, тъмнината и димът затрудниха претърсването на кораба, сподели представителят на гръцката брегова защита Николаос Алексиу, съгласно The New York Times.

По-рано в неделя 21-годишен водач на камион от Беларус беше открит жив на кърмата на ферибота.

Часове по-късно пожарникари тялото на 58-годишен гръцки водач на камион, което е първият доказан смъртен случай на борда.

Причината за пожара към момента се обяснява. Компанията, която ръководи ферибота, заяви, че пожарът е почнал в трюм, където са били паркирани транспортни средства, съобщи Аssociated Press. Интервюирани от гръцката държавна телевизия водачи на камиони споделиха в събота, че някои водачи на камиони може да са избрали да спят в транспортните си средства, а не в претъпканите кабини на ферибота, което по принцип не е позволено.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР