Атанас Кръстилов от Гоце Делчев спечели купата в шестия чалънджър

...
Атанас Кръстилов от Гоце Делчев спечели купата в шестия чалънджър
Коментари Харесай

Атанас Кръстилов взе купата в шестия чалънджър на Интерактив тенис

Атанас Кръстилов от Гоце Делчев завоюва купата в шестия чалънджър на Интерактив тенис при напредналите.

Във финала той се наложи с 6:2 над Цветомир Ценков и стигна до първия си трофей в лигата. В предходната съботно-неделна конкуренция Атанас отново игра край, само че загуби от Валентин Бонев. Сега, без да пропусне нито един чалънджър от началото на годината, той беше непреклонен и към този момент е измежду първенците на ИТЛ. Другият любимец за купата Иво Стоянов от Самоков отпадна от Цветомир на полуфинал с 4:6.

Финалът на ITL Challenger VI в столичния Via Tennis Star стартира с осезаемо напрежение, само че противниците бързо откриха играта си и направиха оспорван и техничен мач. Атанас проби още в първия гейм и резервира преимуществото си до края на срещата. При 5:2 той записа още един пробив и затвори шампионата с 6:2.

- Поздравления за противника ми, който игра доста добре, - сподели Атанас откакто взе купата. – За благополучие във значимите моменти аз бях по-стабилен и приключих повече удари. Цветомир единствено връщаше топките и това се оказа значителната разлика. Стилът му е ексцентричен – освен защитителен, само че и топките му са високи. След известно време привикнах с играта му и беше елементарно да го победя. Чувството да си първенец е прелестно. Защото когато спечелиш, мотивацията за идващия шампионат е по-голяма и се опитваш да подобряваш играта си, макар че си победител. Очаквам идващия чалънджър с неспокойствие, защото този формат ми е най-удобен. Надявам се да се класирам за финалите през декември, желая да съм в топ 8 на най-хубавите. Следя точките деликатно и няма да пропусна това съревнование.

Шампион в категория ITL 250 на ITL Challenger VI | Via Tennis Star стана Венямин Диков. След дълго неявяване от Интерактив тенис и пет следващи победи в събота той завоюва купата. На полуфинала Венямин победи един от кандидатите за първото място – Николай Велински, а във финала се изправи против изненадата на шампионата – Кирил Христов. Венямин се наложи с безапелационното 6:1 и сподели, че може да печели освен любителски шампионати по тенис на маса, а и на тенис на корт. В неделя той продължи с отличната игра и победи в утешителния шампионат при напредналите.

Програмата на Интерактив тенис продължава с конкуренцията на напредналите от Петия вечерен шампионат, който се играе в MG Tennis Club. Тази вечер стартират мачовете на начинаещите от Шестия вечерен шампионат в Българския народен тенис център. Отворени за записване са схемите за приблизително напредналите и напредналите от Шестия вечерен шампионат, а искащите да се включат могат да го създадат на тел. 0888060405.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР