Атанас Илков: Проверяваме всеки от списъка с 200 именаПроверяваме всяко

...
Атанас Илков: Проверяваме всеки от списъка с 200 именаПроверяваме всяко
Коментари Харесай

Атанас Илков: Проверяваме всеки от списъка с 200 имена

Атанас Илков: Проверяваме всеки от листата с 200 имена
Проверяваме всяко име от листата с 200 души, подаден от Ивайло Мирчев. Притеснява ни това, че по някои от тях работехме авансово. Надяваме се това да не
окаже отрицателно въздействие върху инспекциите. Това сподели вътрешният министър Атанас Илков.
Илков уточни, че в сигнала с 200 имена нямало никаква конкретика. Затова той помоли хората да подават сигнали с повече информация.
 137 са сигналите, формирани са 50 досъдебни и бързи производства.
Съставени са 500 предупредителни протокола, 24 души са арестувани за пазаруване на гласове. Най-много са сигналите от област Варна – 18. От всички сигнали, 107 да за пазаруване на гласове, 1 е за корпоративен избор.  Илков увери, че всеки сигнал се ревизира и нито един няма по какъв начин да бъде прикрит. Нашите старания са ориентирани към нови купувачи на гласове.
При старите не е толкоз настоящо положението, добави вътрешният министър.
Илков изясни, че не може да разяснява за кои партии и претенденти работят купувачите на гласове, тъй като му го не разрешават 2 закона. Той изрази вяра, че до края на годината ще бъдем признати и по суша в Шенген, тъй като сме изпълнили всички условия.
Вътрешният министър уточни и че в Министерство на вътрешните работи се прави инспекция за забъркан чиновник
от Министерството на културата, който вероятно взел участие в схемата за източването на театрите. Повече детайлности обаче Министерство на вътрешните работи можело да даде след привършване на следствието.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР