Касае се за терените в жк Изгрев и кв. Долно

...
Касае се за терените в жк Изгрев и кв. Долно
Коментари Харесай

С 3 млн.лв. реконструират ключови за футбола стадиони в Бургас

Касае се за терените в жк „ Изгрев ” и кв. Долно Езерово

Футболни игрища в Бургас, употребени за потребностите на двата тима „ Нефтохимик ” и „ Черноморец ” ще бъдат реконструирани и реновирани. Това излиза наяве от докладна бележка към Общинския съвет, импортирана от и.д. кмет на община Бургас инж. Чанка Коралска. Осигуреният по Националната стратегия за споделено финансиране на капиталови спортни планове бюджет е в размер 3 млн.лв., от които администрацията ще би трябвало да задели от личния си бюджет половината.

Предложението на Коралска е Общинският съвет да утвърди плана, с цел да може той час по-скоро да започва.

За ФК „ Нефтохимик Бургас 1962 ” се планува реконструкцията на съществуващия към този момент футболен стадион в жк „ Изгрев ”. Той се намира в непосредствена непосредственост до открития скейт парк в комплекса, а дейностите са свързани със основаване на условия за създаване на спортна инфраструктура общинска благосъстоятелност, която да даде опция за по-пълноценен и здравословен метод на живот. Ще се ремонтира терена, както и оградата към него.

За ФК „ Черноморец 1919 ” пък е отредена реконструкцията на футболния стадион „ Иван Претъргов ” в кв. Долно Езерово. Той се намира на ул. „ Младост ” в обитаемото място и ще бъде реконструирано както игралното поле, по този начин и оградата към него.

Реализирането на сходни планови оферти ще способства в оптималната степен за възстановяване на изискванията за спорт и двигателна интензивност на жителите на Община Бургас от всички възрасти, разширението на опциите за развиване на необятен набор от спортове на територията на всички квартали на града и дава отговор в цялостна степен на целите и задачите в Програмата за демографско развиване на Бургас.

Предстои в края на месеца - дни след изборите - Общинският съвет в Бургас да гласоподава докладната. Преди това тя ще бъде прегледана на непрекъснатите комисии към локалния парламент, с цел да може обществото от рано да се запознае с проектите на администрацията.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР