Атанас Атанасов и Християн Дунгаров си признали, че видели 18-те

...
Атанас Атанасов и Християн Дунгаров си признали, че видели 18-те
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста петимата, обвинени за камиона ковчег

Атанас Атанасов и Християн Дунгаров си признали, че видели 18-те мъртви бежанци и избягали

Софийският градски съд остави в ареста петимата мъже, упрекнати за гибелта на 18 мигранти в камиона ковчег. Георги Петков Тодоров бе наименуван главен очевидец от арбитър Милен Михайлов.

Той разказал, че Виктор Кузмов записал камиона на името на Тачо Тачев. Атанас Атанасов, който карал във съдбовния 17 февруари, и Кузмов даже му споделили, че употребяват машината за транспорт на мигранти (ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ).

Бившият притежател на камиона Любен Куцаров пък разказал, че въпреки действително да продал камиона на Кузмов, мъжът настоял да го написа на различен човек. Затова Куцаров предал машината на " Тачев и и на разположение с малко име Наско ", уточни арбитър Михайлов.

Християн Дунгаров, който се возил до Атанасов, когато мигрантите починали, обяснил, че точно Кузмов е изискал да се създадат тайниците. Посочил, че Атанасов направил 2 курса с мигранти. Разказал и за злощастния петък.

Обяснил, че въпреки мигрантите да били повече, в сравнение с можели да поберат тайниците, решили да работят. Атанасов също признал, че е карал. И двамата не отхвърлят, че са избягали, откакто са видели мъртвите бежанци, стана ясно в съда.

Адвокатът на Дунгаров Симеон Ханджиев отвърна, че няма заплаха клиентът му да се укрие, нито да извърши друго закононарушение. Поиска за клиента си парична гаранция.

" Аз съм от оскъдно семейство, израснал съм без татко, майка ми има здравословни проблеми и не може да работи. Моля ви, пуснете ме ", сподели Дунгаров пред съда. Аз съм оказал помощ на следствието. Смятам, че процесът ще се бави много време. Ако може да не съм в ареста, сподели водачът на камиона Атанасов. Бил съм на 400 километра. Имам очевидци. Ако съм направил нещо, да кажа, но не съм, обърна се към съда пък Петър Янев.

Съдия Михайлов реши, че има задоволително данни и остави и петимата упрекнати в ареста. Това са Виктор Кузмов, Атанас Атанасов, Християн Дунгаров, Тачо Тачев и Петър Янев

. Решението не е дефинитивно. Петимата могат да апелират на 28 февруари.

По делото е упрекнат и Валентин Христов. Той обаче бе арестуван в Гърция и се чака да бъде екстрадиран у нас.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР