Атакуването на българските политическите партии не подпомага укрепването на демокрацията

...
Атакуването на българските политическите партии не подпомага укрепването на демокрацията
Коментари Харесай

Весела Чернева: Атаките на Радев към политическите партии не подпомагат демокрацията

Атакуването на българските политическите партии не подкрепя укрепването на демокрацията и правовия ред у нас. Напротив подкопава парламентаризма, което е рисково. Румен Радев прави сходни офанзиви доста от дълго време. Това сподели Весела Чернева, шеф на Европейския съвет по външна политика в София, в студиото на „ Денят онлайн с Наделина Анева ” по NOVA NEWS.

„ Превръщането на президента в политически артист може би е неизбежно в положение на рецесия, само че всички се надяваме на неговата равноотдалеченост от партиите ”, посочи тя.

За възможната задача на Росен Плевнелиев и Соломон Паси да водят договаряния с политическите сили:

„ Има две линии на размишление във връзка с съставянето на коалиция и това, което назовават в последно време евроатлантически кабинет. Малко се тормозя, че тази дума стартира да се изпразва от наличие. Какви цели си слага този кабинет, какво да направи във връзка с войната в Украйна. Не сме чули подобен вид политически дневен ред. Всички партии, които са влезнали в Народното събрание, като се изключи „ Възраждане ”, биха се вписали в тази категория. Тази разграничителна линия би трябвало да замаже другата разграничителна линия – на върховенството на правото ”, сподели Чернева.

Според нея двамата нямат особени знания в правосъдната промяна, тъй че в случай че се стигне до договаряния във връзка с нея евентуално ще би трябвало да се водят с други медиатори. И добави, че водачите на партиите би трябвало да поемат персонална отговорност.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР