Атакуването на българските политическите партии не подпомага укрепването на демокрацията

...
Атакуването на българските политическите партии не подпомага укрепването на демокрацията
Коментари Харесай

Атаките на Радев към партиите не подпомагат демокрацията

Атакуването на българските политическите партии не подкрепя укрепването на демокрацията и правовия ред у нас. Напротив подкопава парламентаризма, което е рисково. Румен Радев прави сходни офанзиви доста от дълго време. Това сподели Весела Чернева, директор на Европейския съвет по външна полотика в София.

„ Превръщането на президента в политически артист може би е неизбежно в положение на рецесия, само че всички се надяваме на неговата равноотдалеченост от партиите ”, посочи тя.

За възможната задача на Росен Плевнелиев и Соломон Паси да водят договаряния с политическите сили:

„ Има две линии на размишление във връзка с съставянето на коалиция и това, което назовават в последно време евроатлантически кабинет. Малко се тормозя, че тази дума стартира да се изпразва от наличие. Какви цели си слага този кабинет, какво да направи във връзка с войната в Украйна. Не сме чули подобен вид политически дневен ред. Всички партии, които са влезнали в Народното събрание, като се изключи „ Възраждане ”, биха се вписали в тази категория. Тази разграничителна линия би трябвало да замаже другата разграничителна линия – на върховенството на правото ”, сподели Чернева в ефира на Нова Нюз.

Според нея двамата нямат особени знания в правосъдната промяна, тъй че в случай че се стигне до договаряния във връзка с нея евентуално ще би трябвало да се водят с други медиатори.  И добави, че водачите на партиите би трябвало да поемат персонална отговорност.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР