„Атакувахме Франция, взехме за мишена населението, но нямаше нищо лично

...
„Атакувахме Франция, взехме за мишена населението, но нямаше нищо лично
Коментари Харесай

Салах Абдеслам: Атакувахме Франция, защото тя нападна „Ислямска държава“

„ Атакувахме Франция, взехме за цел популацията, само че нямаше нищо персонално в това “, съобщи в съда Салах Абдеслам, главният обвинен по процеса за офанзивите от 13 ноември 2015 година в Париж.

„ Въпросът не е да вкараш ножа в тялото, а да си откровен ", сподели той със спокоен звук, потвърждавайки, че атентатите са били отговор на френски бомбардировки против терористичната организация „ Ислямска страна “.

Председателят на съда даде думата на всеки от 14-те присъстващи в залата обвинени. Салах Абдеслам приказва в продължение на към пет минути. Той съобщи, че хората, които в границите на делото са наричани „ терористи, джихадисти, радикализирани “ в действителност са „ мюсюлмани “.

„ Това е достоверният ислям “, добави обвиненият.

„ Франсоа Оланд сподели, че ние се сражаваме с Франция поради полезностите ѝ, само че това е неистина ", акцентира Абдеслам, като съобщи, че „ френски самолети бомбардираха „ Ислямска страна “, мъже, дами, деца. Франсоа Оланд знаеше за рисковете, които поема, като нападна „ Ислямска страна “ в Сирия ", посочи Абдеслам.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР