Въведени са изменения в структурата на Министерския съвет след поредните

...
Въведени са изменения в структурата на Министерския съвет след поредните
Коментари Харесай

Редакции в коалиционното споразумение: Въвеждат се промени в структурата на МС

Въведени са промени в структурата на Министерския съвет след следващите редакции довечера на четирите партии върху текста на съдружното съглашение.

Закрива се Държавната петролна компания, Агенцията за българите в чужбина минава към Министерство на външните работи, а Министерството на здравеопазването ще дава отговор за всички държавни лечебни заведения.

Агенцията по храните минава към Министерския съвет, а ББР и Българската организация за вложения, към новото ведомство за напредък и нововъведения.

Документът, който не е финален, дефинира разпределението сред четирите обединения на местата в парламентарните комисии съгласно получените гласове на изборите.

При разпределението на министерските кресла пропорцията е по-различна.

Очаква се в новия кабинет да има двама вицепремиери от „ Продължаваме промяната “, а „ ИТН “, Българска социалистическа партия и „ Демократична България “ да имат по един.

Асен Василев ще е вицепремиер и финансов министър. Калина Константинова ще бъде вицепремиер с отговорност за ефикасното ръководство.

Гроздан Караджов ще е вицепремиер от името на „ ИТН “, Корнелия Нинова - от Българска социалистическа партия и Борислав Сандов - от „ Демократична България “.

Очаква се Надежда Йорданова да е правосъден министър.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР