Астрономите твърдят, че след 10 дни ще ни представят революционно

...
Астрономите твърдят, че след 10 дни ще ни представят революционно
Коментари Харесай

Астрономите твърдят, че след 10 дни ще ни представят революционно събитие

Астрономите настояват, че след 10 дни ще ни показват революционно събитие …След по-малко от две седмици Европейската южна обсерватория ще даде на света нова информация за Млечния път.Не се знае тъкмо какво ще бъде оповестено, само че от това, което знаем за последните им старания, има причина за неспокойствие … Резултатите, които ще бъдат показани, идват от Проекта Event Horizon Telescope, който е виновен за първото изображение на Черни дупки през 2019 г.В продължение на доста години Проектът Event Horizon Telescope учи вътрешността на Галактиката Млечния път, която най-вероятно е хазаин на свръхмасивна черна дупка, известна като Sgr A*.Каквото и да са разкрили, сигурно те му придават огромно значение.
На 12 май 2022 година в 15:00 ч. (по Централноевропейско часово време) ще има онлайн конференция за отчитане на резултатите, последвана от събитие в ЮТуб с шест астрономи от цялостен ​​свят.Ако астрономите могат да получат директна фотография на хоризонта на Sgr A*, това ще бъде исторически миг.Четете още: НАСА: Черна дупка “изплю ” голям неидентифициран обектЧерните дупки са извънредно сложни за проявление, тъй като са безусловно невидими, поглъщайки всички електромагнитни лъчения. Всичко, което можем да се надяваме да забележим е хоризонтът на събитията – очертанията на Черна дупка, която е мястото, където светлината към този момент не може да избяга от гравитационните й сили.

 black hole2 - Астрономите настояват, че след 10 дни ще ни показват революционно събитие
Но Sgr A* е закрита от облак прахуляк и газ, което я прави изключително сложна за проучване.Ако астрономите са получили изображение на хоризонта на Черната дупка, тя би трябвало да наподобява като „ светеща поничка “. Това е акреционен диск – пръстен от газ и прахуляк, който излъчва рискова радиация, когато попада в бездната.Съобщението за пресата на Европейската южна обсерватория дава обещание нещо „ революционно “. Същата дефиниция, която употребяват преди да разгласят първото непосредствено изображение на Черна дупка през 2019 г.Тази Черна дупка е в центъра на Галактиката M87, а нейната маса е 6,5 милиарда пъти по-голяма от масата на нашето Слънце. Нейният небосвод на събития има радиус от към 20 милиарда километра.Srg A* е доста по-близо до нас, тъй като се намира в самия център на нашата Галактика. Въпреки това, за свръхмасивна Черна дупка тя е много дребна – единствено 4,3 милиона пъти по-голяма от размера на Слънцето. Може да бъде открита единствено тъй като е релативно по-близо до Земята от M87*.Ако астрономите най-сетне получат изображение на хоризонта на събитията й, това сигурно ще бъде революционно …
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР