Астрономи са открили ръба“ на нашата галактика Млечния път, използвайки

...
Астрономи са открили ръба“ на нашата галактика Млечния път, използвайки
Коментари Харесай

Намериха края на Млечния път

Астрономи са разкрили „ ръба “ на нашата вселена Млечния път, употребявайки придвижването наоколо до галактиките, с цел да дефинират какъв брой огромна е нашата вселена.

Тя има умопомрачително огромни размери: 1.9 милиона светлинни години в диаметър, или повече от 15 пъти по-широка от светещия витлообразен диск (светещата част, която дава името на галактиката).

Разтягането надалеч оттатък това е ореол от невидима „ тъмна материя “, която, защото не излъчва светлина, е извънредно сложна за засичане и премерване.

Учени от Университета Дърам мерят придвижванията на обекти към Млечния път, с цел да открият мястото, където Млечният път свършва, се изяснява в публикация оповестена в Arxiv.org.

Учените са употребявали симулации за това по какъв начин се образуват огромни галактики и откриват, че при „ ръба “ скоростта на други орбитални галактики внезапно спада.

Али Дисън и нейният екип от университета в Дърам откриват сходен „ спад “ на 950 000 светлинни години от центъра на Млечния път.

Това значи, че диаметърът на галактиката е към 1,9 милиона светлинни години.

Учените споделят, че там няма единствено тъмна материя, а към момента има и звезди, макар че не са толкоз доста, колкото в централния диск на Млечния път, оповестява Science News.

Дисън споделя: „ Галактиката има добре дефиниран борд. Краят на звездите е доста внезапен, като звездите просто стопират в избран радиус. „

Изследователите пишат в своя труд: „ При доста разбори на ореола на Млечния път, външната му граница е главно ограничаване за измервания. Често изборът за завършек на галактиката е индивидуален, само че считаме, че е за предпочитане външния борд или завършек на галактиката да се дефинира физически и / или да се дефинира посредством наблюдения.

„ Тук сме свързали границата на главното систематизиране на тъмната материя с следения звезден ореол и популацията на звездите джуджета в галактиката. “

„ Има огромна вяра, че бъдещите данни ще обезпечат по-стабилно и тъкмо премерване на края на Млечния път и околните до него галактики спрямо това, което представихме тук “, заключават създателите.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР