Астрономи от университета на Колорадо в Боулдър достигнаха до заключението,

...
Астрономи от университета на Колорадо в Боулдър достигнаха до заключението,
Коментари Харесай

През следващите 100 години вероятно ни очаква супермощно слънчево изригване

Астрономи от университета на Колорадо в Боулдър доближиха до заключението, че през идващите 100 години евентуално ни чака супермощно слънчево изригване. То ще отдели сила, която е 1000 пъти по-мощна от тази при нормалните изригвания на нашата звезда, написа Science Alert.

Досега се смяташе, че е невероятно сходно суперизригване да има в нашата Слънчева система, защото то е особено за младите звезди. 

Астрономите са оценени данни, получени от галактическите телескопи " Кеплер " и " Гая ", както и от наземната обсерватория " Апачи пойнт " в Ню Мексико. Те установили, че суперизригвания е имало на 43 сходни на Слънцето звезди. 

При младите звезди обособяване на сила се записва един път седмично, а при по-старите звезди - един път на няколко хиляди години. Засега обаче няма по-точна информация за силата на евентуалното изригване и за въздействието му върху Земята.

По мнението на учените, катастрофическият феномен ще докара до софтуерен колапс на актуалната цивилизация, ще нанесе вреди за трилиони долари в целия свят и ще провокира непредвидени техногенни произшествия и стихийни бедствия.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР