Астрофизикът Ави Льоб предложи своя версия за появата на нашата

...
Астрофизикът Ави Льоб предложи своя версия за появата на нашата
Коментари Харесай

Учен от Харвард: Вселената е създадена в лаборатория от извънземни

Астрофизикът Ави Льоб предложи своя версия за появяването на нашата Вселена: тя е основана от софтуерно доста високо развита извънземна цивилизация.

Ученият счита, че новата му доктрина за произхода на Вселената съчетава религиозната концепция за основателя със светската концепция за квантовата гравитация, пише Scientific American.

Ави Льоб и неговите теории

Ави Льоб, астрофизик от Харвардския университет, е доста прочут в научната общественост със своето ексцентрично мислене и необикновени теории. В предишното той сподели, че известният междузвезден обект „ Оумуамуа " е основан от извънземни, че има милиарди извънземни галактически сонди, летящи в слънчевата система, и че единствено благодарение на AI ще бъде допустимо да се реализира първи контакт с извънземна цивилизация. Също по този начин неотдавна Льоб откри на дъното на Тихия океан, както той твърди, останките от извънземен галактически транспортен съд. Но в този момент Льоб предложи нова доктрина, съгласно която нашата Вселена може да е основана в лабораторията от софтуерно напреднала извънземна цивилизация.

Вселената е основана от доста напреднала извънземна цивилизация
Според учения в този момент има доста теории за това по какъв начин се е появила Вселената, само че към момента не е известно какво се е случило преди Големия гърмеж. Според хипотезата на Льоб извънземни, които са на най-високо равнище на развиване, са положили ръка (или може би нещо друго) в основаването на нашата Вселена.

Ученият има вяра, че такава цивилизация може да сътвори нужните технологии, които биха разрешили на извънземните да основат детска галактика от нищото, употребявайки квантово тунелиране. Така новата доктрина за произхода на Вселената съчетава религиозната концепция за основател със светската концепция за квантовата гравитация.

" Нямаме доктрина, която да комбинира двете съществени основи на физиката - квантовата механика и гравитацията. Но такава доктрина може да бъде основана от софтуерно доста напреднали извънземни, което би им помогнало да развият технологията за основаване на детски вселени ", споделя Льоб.
 извънземно Астрофизикът Ави Льоб предложи своя лична версия за появяването на нашата Вселена: тя е основана от софтуерно доста високо развита извънземна цивилизация Снимка: Daily MailНова канара за премерване равнището на развиване на цивилизациите
Ученият счита, че равнището на развиване на една цивилизация не би трябвало да се мери благодарение на известната канара на Кардашев, която се основава на количеството сила, употребявана от такава цивилизация, и на опцията тя да се извлича в огромен мащаб в космоса. Вместо това равнището на развиване би трябвало да се мери със способността на една цивилизация да възпроизвежда астрофизичните условия, довели до нейното битие.

„ Тъй като нямаме способността да възпроизвеждаме изискванията, довели до нашето битие, ние сме софтуерна цивилизация от ниско равнище, цивилизация от клас C. Но ние непрестанно унищожаваме местообитанието си с технологии, тъй че като цяло можем да бъдем приписани на по-ниско равнище - цивилизация от клас D " Цивилизация от клас B може да контролира изискванията в непосредствената си среда, с цел да бъде самостоятелна от своята звезда-домакин, а цивилизация от клас А може да пресъздаде галактическите условия, довели до нейното битие, а точно основаването на бебешка галактика в лаборатория ", споделя Льоб.
   Вселена Снимка: Live ScienceТърсете извънземни, в противоположен случай ви чака ориста на динозаврите
Според учения точно тези доста напреднали цивилизации са движещата мощ зад галактическия натурален асортимент. Затова астрофизикът счита, че би трябвало да продължим интензивно да търсим извънземни цивилизации, които са на по-високо равнище на развиване.

„ В противоположен случай всичко може да свърши зле за нас, както се случи с динозаврите, които бяха „ владетели “ на Земята, до момента в който метеоритът не скапе илюзията им “, споделя Льоб.

Ако приемем, че теорията на Льоб е вярна, пораждат редица свързани въпроси. Могат ли нашите основатели да ни манипулират и управляват живота ни? Ами в случай че сме единствено във високотехнологична симулация, както допускат някои учени? През 1999 година създателите на кино лентата " Матрицата " към този момент демонстрираха по какъв начин може да бъде. Дори без извънземни.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР