Астероидът Бену има следи от органична материя и вода. Това

...
Астероидът Бену има следи от органична материя и вода. Това
Коментари Харесай

Астероидът Бену има следи от органична материя

Астероидът Бену има следи от органична материя и вода. Това демонстрират първите разбори на пробите от него, които се върнаха на Земята в края на септември т.г., оповестява НАСА.

Учените към момента не са отворили главния резервоар с пробите. Първоначалната цел на задачата беше от метеорита да се вземат към 60 грама материал, с цел да се брои за сполучлива.

В последна сметка задачата OSIRIS-REx съумя да вземе и да върне към 250 грама. Предстои в детайли разказване на пробите, след което елементи от тях ще бъдат разпратени до 230 учени в 35 страни по света, които са били част от задачата. Те ще могат да ги проучват и да създадат своите открития.

Първите разбори демонстрират, че учените са избрали вярното място за взимане на проби. В него има многообразие от субстанции и съединения, които дават добра визия за наличието на метеорита и историята на Слънчевата система.

В материала са открити и доста органични молекули, които са основни за съществуването на живот. Това не значи, че на самия Бену е имало живот, само че дава индикация, че тези молекули може да са доста по-разпространени в космоса. Особено като се има поради, че метеоритите са считани за самобитни " капсули на времето " и пазят историята на Слънчевата система.

Изучаването на състава на Бену ще е потребно и за планетарната отбрана. НАСА създава способи за отклонение и даже заличаване на метеорити, които може да са рискови за Земята. Проучванията едвам стартират и откритията занапред предстоят.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР