Астана разби Макаби (Тел Авив) с 4:0 в мач от

...
Астана разби Макаби (Тел Авив) с 4:0 в мач от
Коментари Харесай

Историческа победа за Мъри Стоилов и Астана в Европа, българинът изнесе лекция на Кройф

Астана разруши Макаби (Тел Авив) с 4:0 в мач от група „ А “ на Лига Европа. Двубоят се трансформира в исторически за казахстанския клуб и Станимир Стоилов. Това е най-голямата победа в относително късата европейска история на Астана. И бе реализирана отпред с българския експерт. Предишният най-изразителен триумф за Астана бе през есента на 2014 година с 3:0 против Апоел (Тел Авив) във втория квалификационен кръг на Лига Европа.

За днешния триумф по два гола осъществиха Патрик Твумаси (34-дузпа, 42) и Жуниор Кабананга (47, 52). Треньор на Макаби (Тел Авив) е синът на починалия Йохан Кройф – Жорди. Испанецът обаче получи образцова лекция от страна на Станимир Стоилов и домакините от Астана.

Резултатът можеше да бъде още по-убедителен за казахстанците, само че играчите се регистрираха с много пропуски пред вратата на сръбския вратар на Макаби Предраг Райкович. След триумфа Астана има 4 точки след една победа, едно тъждество и една загуба. Виляреал и Славия Прага също са с по 4 точки, само че те играят между тях от 22:05 часа довечера. Макаби Тел Авив остана на дъното в класирането с 1 точка.

АСТАНА - МАКАБИ ТЕЛ АВИВ 4:0
1:0 Патрик Твумаси (34-дузпа), 2:0 Патрик Твумаси (42), 3:0 Жуниор Кабананга (48), 4:0 Жуниор Кабананга (52)
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР