Асоциацията за защита на потребителите (АЗП) получи множество сигнали във

...
Асоциацията за защита на потребителите (АЗП) получи множество сигнали във
Коментари Харесай

АЗП: Липсва визия за подобряване на свързаността на градския транспорт в София

Асоциацията за отбрана на потребителите (АЗП) получи голям брой сигнали по отношение на желанието на столичния кмет да разшири зоните за платено паркиране както и времето, в което те ще работят, оповестяват от организацията. Йорданка Фандъкова съумя посредством Центъра за градска подвижност да прокара в Столичния общински съвет решение за удвояване на територията на синята зона за платено паркиране в София. Успоредно с това, се уголемява и зелената зона.

Ето какво пишат в мнението си от Асоциацията:
 Проверки в столичния градски превоз за билети и маски Проверки в столичния градски превоз за билети и маски
Проверки за нередовни пасажери и носене на маска в градския превоз се организираха в столицата. В продължение на час чиновници на Център...

" За следващ път Столична община абдикира от това, да търси дълготрайни и устойчиви решения на основни проблеми в столицата . Поведението и политиките на управлението на Столична община демонстрират систематично отвращение за предприемане на съответни ограничения. Твърденията, че с разширението на синя и зелена зона ще се подкрепят напъните за възстановяване на качеството на въздуха са безусловно несъстоятелни. Подобни ограничаващи дейности потвърдиха във времето, че не водят до понижаване на броя на колите в центъра на града, тъй като те не са обвързани с други два основни аспекта: Развитието на градския превоз и обезпечаването на общински паркинги. АЗП обръща внимание на това, че липсва визия за възстановяване на свързаността на .

По-внимателен обзор демонстрира, че инфраструктурата на градския превоз продължава да не обгръща цели обитаеми места в София. Такива са да вземем за пример в северната и южната част на общината. В същото време има повтаряне на линии на наземния превоз с метрото, което води до неефективност и пропиляване на запаси, които би могло да бъдат пренасочени там където липсват. Ярък образец е бул. “Мария Луиза ”, по който вървят няколко трамвайни линия и метрото. Липсва също по този начин мисъл в посока на работеща мрежа на точките на секване на другите типове градски превоз, което затруднява живущите в София да възнамеряват своето пътешестване с прехвърляне. Това на собствен ред води до предпочитане на персоналните коли за сметка на потреблението на градския превоз .

По отношение на общинските паркинги АЗП не вижда никакъв прогрес за възстановяване и развиване на тази услуга, макар, че от години е обект на рецензии тъй като не удовлетворява упованията и потребностите на софиянци. Няма никакви проекти и времеви планове съдържащи конкретика за това къде и по кое време Столична община възнамерява да построи паркинги. В тази посока неправителственият бранш неведнъж е предложил хрумвания и решения за разлика от пасивността на управлението на Столична община.

Призоваваме Столичният общински съвет вместо механично да утвърждава предложенията за увеличение на платените зони за паркиране, да задължи кмета Йорданка Фандъкова да показа изчерпателен и необорим разбор, включващ подобаващи места за създаване на тези уреди , потенциалът им и оферти за цени за паркиране отговарящи на опциите на столичани. Редно е най-накрая Центърът за градска подвижност да признае неуспеха си при ръководството на към този момент съществуващите общински паркинги и да даде отговор на въпроса за какво те не са са желани от столичани.
 Комитет за наблюдаване ще проучва данните от новата система за електронно таксуване в столичния градски превоз Комитет за наблюдаване ще проучва данните от новата система за електронно таксуване в столичния градски превоз
Комитет за наблюдаване ще проучва предоставените на ЦГМ данни от мониторинга на внедрената автоматизирана система за електронно таксув...

Годишните доходи на ЦГМ надвишават 110 млн. лева, а с новото нарастване на зоните, тези доходи ще се усилят с 6 млн. лева От АЗП настояваме тези средства да бъдат изразходвани целево за изграждане на общински паркинги, възстановяване на мрежата от точки за съгласуваност на градския превоз и възстановяване на неговото покритие. Увеличението на Синята зона не допуска вложението на спомагателни запаси за повишение на контрола, защото това разширение ще е за сметка на зелената зона, а тя на собствен ред е планувано относително малко да бъде увеличена. От АЗП изрично считаме, че с тази мярка на ЦГМ се цели само повишение на директните финансови приходи в хазната на общината без оглед на резултата върху града и въздуха. "

Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР