Асоциацията за защита и грижа за дивата природа АНИМА алармира

...
Асоциацията за защита и грижа за дивата природа АНИМА алармира
Коментари Харесай

Организации за животни бият тревога за лешоядите в Крит

Асоциацията за отбрана и грижа за дивата природа „ АНИМА ” сигнализира за лешоядите на гръцкия остров Крит, които заради високите температури и неналичието на вода се дехидратират и някои от тях, изключително младите птици, умират, заяви KeepTalkingGreece.


Петнадесет изтощени лешояди бяха откарани единствено за една седмица в оборудванията на АНИМА.

„ Има сериозен проблем “ и локалните общности, както и способените органи, би трябвало да „ слагат резервоари с вода и лейки в планините “, се споделя в изказването на АНИМА.

През юли се появиха доста фотоси на птиците от Крит, които очевидно са обезводнени и изтощени.

Група доброволци в Сития, Крит, съумяха да спасят огромен лешояд, който беше толкоз отпаднал, че падна в морето от стръмен плаж.

Птицата беше слаба и уплашена и падна в морето, когато доброволците се пробваха да я спасят.

Преди да се удави, животното беше избавено от втурнал се към него плувец. Лешоядът беше почистен и му беше дадена прясна вода за пиянство, след което беше отведен на безвредно място. Той ще бъде пуснат назад в природата след 4 до 5 месеца, сподели локална група доброволци.

При различен случай лешояд кацна на северната автомагистрала на Крит, налегнат от жадност и безсилие. Преминаващите водачи стопираха колите си, с цел да оказват помощ на птицата с вода.

Птицата беше на косъм от колапс, когато кацна, по тази причина водачите незабавно я изведоха на сянка и я поляха с вода, а също по този начин ѝ дадоха да пие. За обстановката са известени полиция и способени органи, които да дойдат и да спасят лешояда.

Още един лешояд беше избавен от удавяне от плувци в региона на Трите църкви.

„ Проблемът с лешоядите в Крит е сериозен. Десетки обезводнени птици падат изтощени и доста умират. Щастливците биват открити в точния момент от жителите, които уведомяват горските стопанства “, споделиха от АНИМА

Организацията за дивата природа сподели, че са получили 15 животни и че са им дали електорити. АНИМА предвижда, че тази наклонност ще продължи и през август.

„ Държавата и участващите организации би трябвало неотложно да слагат резервоари и лейки в планините. Недопустимо е да губим толкоз огромен брой от тези скъпи животни от жадност през лятото “, акцентират от АНИМА. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР