Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии активно ще предостави

...
Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии активно ще предостави
Коментари Харесай

Асоциацията за иновации ще предостави работни места за украинци

Асоциацията за нововъведения, бизнес услуги и технологии интензивно ще даде работни места за украински жители с езикови и компютърни знания и ще оказва помощ за пренасочване на бежанци за работни места и към други браншове на промишлеността. Това съобщи във Велико Търново Илия Кръстев, ръководител на асоциацията.

Фирмите от асоциацията са помогнали за евакуиране на свои чиновници от Украйна след започване на военните дейности. Асоциацията за нововъведения, бизнес услуги и технологии е отворена да даде работа на бежанци, уточни Илия Кръстев: 

„ Всички хора, които имат сходен вид благоприятни условия за работа в нашата промишленост, незабавно си намират работа. Активна връзка и с спешните центрове, от която събираме информация “. 

Има доста свободни позиции, зяви Кръстев: 

„ В момента по приблизителни калкулации към 30-40 000 души могат да влязат в тази промишленост в идващите години и има къде да работят “. 

Велико Търново беше първият град от изнесеното показване на компании от асоциацията. В града работят 80 компании от бранша на осведомителните технологии, такива специалности се учат в 10 учебни заведения и във Великотърновския университет, разясни кметът Даниел Панов: 

„ Обсъдихме какви облекчения за бизнеса ще има, какви здания може да се дават за прилагане. Обсъждахме и партньорство с Националното съдружие на общините в Република България “.

През май ще бъдат проведени обучителни семинари.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР