Асоциацията на зърнопроизводителите предупреждава, че новата наредба на Министерството на

...
Асоциацията на зърнопроизводителите предупреждава, че новата наредба на Министерството на
Коментари Харесай

Земеделци заплашват с масови протести

Асоциацията на зърнопроизводителите предизвестява, че новата разпоредба на Министерството на стопанската система, обвързвана със закона за горивата, вкарва тежки бюрократични условия, които са неизпълними при потреблението на горивата в земеделието. Земеделците считат, че наредбата е умишлена провокация към тях и, в случай че не бъде изменена, ще стартират всеобщи митинги по пътищата.

След дълги договаряния зърнопроизводителите съумяха да трансформират закона за горивата, който в първичния си вид ги третираше като търговци, а не като крайни консуматори на горива. Сега с наредбата още веднъж се вкарват неуместни условия, сподели пред БНР Георги Милев от Асоциацията.

"Отново желаят инсталирани средства за премерване на изведените от нашите съдове количества. Никъде не написа какво е това средство за премерване - дали е нивомер, дали е колонка, дали е помпа с брояч, дали е водомер. Просто нямаме никаква концепция ", съобщи Милев.

Обяснение за тази разпоредба ръководителят на сектора Костадин Костадинов търси или в чиновническа несръчност, или в преднамерена провокация: "Хората, които основават това нещо, не знам какво целят. Целят да ни изкарат на улицата ".

Земеделците ще излязат на улицата, в случай че до дни икономическото министерство не ги предложения на среща, с цел да чуе причините им и да промени наредбата.

"При правене на наредбата са поканени други браншови организации, по особено газовата и петролна асоциация, които да оказват помощ на икономическото министерство. В същото време - никой от земеделското министерство. На въпроса "защо ", отговорът е бил "не сме длъжни ", описа Костадинов.

"Земеделският производител стана админ на данни. Описваме всяка капчица във всяко време какво вършим, а нашата работа е непрекъснато на полето. Ние какво ще вършим - ще пишем или ще работим ", пита Костадинов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР