Асоциацията на професионалните футболисти (PFA) призова за намеса на правителството

...
Асоциацията на професионалните футболисти (PFA) призова за намеса на правителството
Коментари Харесай

Профсъюзът на футболистите в Англия поиска помощ от правителството срещу расизма

Асоциацията на професионалните футболисти (PFA) прикани за интервенция на държавното управление на Англия в битката против деянията на расизъм във футбола, заяви Би Би Си. Причина за апела е казусът в дуела сред " Тотнъм " и " Челси ", който беше белязан от хипотетични форми на расова дискриминация от почитателите.

" Отвратени сме, че за следващ път мач от Висшата лига е очернен с обиди от трибуните към играчите. Ясно, че футболистите са крайният правоприемник на расизъм, който сега е голям във Англия, само че те не са сами. " PFA стои до всеки състезател, подложен на дискриминация ", се споделя в изказването на PFA.

От организацията приканиха за дейности от " всички държавни и футболни органи " в страната. " Футболът е част от структурата на английското общество и с голямата световна аудитория, която британският футбол притегля, ние носим отговорност да водим пътя с политика за нулева приемливост ".

Мачът в неделя беше спрян един път през втората част поради хипотетично расистко държание на последователите на " Тотнъм " след апел на капитана на " Челси " Сесар Аспиликуета. Той осведоми съдията Антъни Тейлър, че съотборникът му Антонио Рюдигер е бил обиждан с маймунски звуци от трибуните.

Според английските медии дикторът на стадиона е оповестил три пъти, че прояви на расизъм пречат на играта. В тристепенния протокол на УЕФА мачът може да бъде преустановен, в случай че почитателите са били предизвестени два пъти за държанието си.

" Тъжно е още веднъж да виждаме прояви на расизъм във футболен мач, само че мисля, че е доста значимо да се приказва обществено за казуса. Ако това не стане, казусът още веднъж ще бъде пропуснат в идващите дни, както постоянно ", написа Рюдигер в в профила си в " Туитър ".

От " Тотнъм " оповестиха, че клубът ще предприеме най-строги ограничения и ще организира задълбочено следствие за намиране на виновниците.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР