Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) възразява срещу премахването

...
Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) възразява срещу премахването
Коментари Харесай

Работодатели възразиха срещу махането на търговските обекти от плажовете

Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) възразява против премахването на преместваемите обекти върху плажовете, каквото желание има Министерството на туризма.

Преместваемите магазини и заведения работят на пазарен принцип в изискванията на конкуренция посред им и единствената логичност за съществуването им е, че към тях има търсене от страна на туристите. Намеренията за унищожаване от всички плажове на преместваемите обекти като се изключи тези за спортни действия, ще сътвори непростим стопански риск в няколко посоки. Това пишат в отворено писмо до отрасловото министерство от асоциацията В него се показва, че нейни членове са над 10 хиляди компании, осигуряващи работа на над 500 хиляди души.

Липсата на обекти за храни и питиета там, където са туристите, може да докара до запълването на тази празнота от компании и физически лица от сивия бранш, които да оферират на плажа нерегламентирани храни и питиета, допълват от асоциацията.

От друга страна, задграничните и българските посетители, които са на Черноморието без включено изхранване в туристическия пакет, ще са принудени да решат казуса като внасят и употребяват на плажа храни и питиета, купени другаде, което ще ни върне в годините надалеч преди 21 век, считат в асоциацията.

Според тях всичко това ще навреди на облика на България като туристическа дестинация за първокласен туризъм и ще обезсмисли напъните и триумфите в последните години за развиване на модерни типове туризъм като конгресния и голф туризъм, които притеглят в страната най-голям клас задгранични посетители.

В писмото се добавя още, че сходни промени следва да бъдат съветвани с бизнеса.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР