Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) настоява за балансиран

...
Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) настоява за балансиран
Коментари Харесай

АИКБ настоява за балансиран Бюджет 2019

Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) упорства за уравновесен бюджет и предлага на държавното управление да се стреми към понижаване на равнището на държавния дълг, оповестиха от пресцентъра на работодателската организация.

Бюджет 2019 да бъде направен по този начин, че да обезпечи принадлежности и тласъци за ускорение на промените в областта на пазара на труда, образованието, енергетиката, правосъдната система, опазването на здравето, сигурността и пенсионното обезпечаване, показват от организацията. Според Асоциацията в интервал на стопански напредък би трябвало да се правят промени и да се усилват запасите, а не да се образуват бюджетни дефицити. Планирането на бюджетните доходи би трябвало да бъде правено реалистично, като бъдат оценени всички фактори, които биха повлияли на размера им. Това са част от рекомендациите, които членовете на Националния съвет на АИКБ са одобрили да изпратят до държавното управление по отношение на правенето на държавния бюджет за идната година.

По време на съвещанието си членовете на Националния съвет на АИКБ са разгледали и предложенията на Министерство на здравеопазването за промени в здравноосигурителния модел у нас. Работата по правене на цялостна позиция на АИКБ по въпроса ще продължи. Асоциацията изрично е срещу административното установяване на минималната работна заплата, повишението на оптималния застрахователен приход и повишението на размера на обществените помощи и компенсации за здрави хора в работоспособна възраст.

Според АИКБ, бюджетните средства в бранш "Образование и просвета " би трябвало да бъдат увеличени. Акцентът в разходването им обаче би трябвало да бъде подложен предпочитано към техническото обучение и професионалното обучение, приложните научни проучвания, "защитените специалности " и държавни стипендии, с ангажимент за реализация на студентите и страната. АИКБ е подготвена да поддържа осезателен растеж в средствата за просвета, както и за основаването и ръководството на нов фонд за финансиране на научни проучвания с непосредствено приложение в българската промишленост.

В рекомендациите си към бюджет 2019 Асоциацията обръща съществено внимание и на размера на регистрираната в последните две тримесечия инфлация. Според АИКБ, в случай че не бъдат взети ограничения за ограничението й, страната ни рискува да не отговори на условията за приемане в еврозоната. Работодателската организация обаче изцяло поддържа данъчната непоклатимост при ниски нива на данъчните ставки и осигурителните вноски, и ограничение на преразпределението на приходите на хората и бизнеса посредством бюджета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР