Асоциацията на европейските журналисти – България осъди нападението срещу главния

...
Асоциацията на европейските журналисти – България осъди нападението срещу главния
Коментари Харесай

АЕЖ-България очаква нападението срещу Слави Ангелов да бъде разкрито

Асоциацията на европейските публицисти – България осъди нападението против основния редактор на вестник " 168 часа Слави Ангелов " и изрази упованията си то да бъде разкрито. Журналистът бе атакуван и пребит с железни пръти пред дома си в центъра на София във вторник вечер. Ангелов споделя, че причинителите на побоя са били двама и са употребявали железни пръти, до момента в който трети е снимал.

" Известните досега обстоятелства водят до извода, че побоят е поръчков и евентуално е документиран, с цел да се регистрира пред поръчителя. Нападението против Слави Ангелов е опасност освен към него, а към всички публицисти в България ", разяснява асоциацията.

Организацията упорства за осъществяване на бързо и дейно следствие.

" Властите са длъжни да открият, изправят пред правораздаването и санкционират, както физическите причинители, по този начин и поръчителите на това зверско действие ", се споделя в позицията

АЕЖ – България към този момент е алармирала своите интернационалните си сътрудници и Съвета на Европа за случая, който е " следващото доказателство за това какъв брой рискова може да бъде специалността публицист ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР