Асоциацията на американските лекари и хирурзи (AAPS) преди повече от

...
Асоциацията на американските лекари и хирурзи (AAPS) преди повече от
Коментари Харесай

FDA е заблудила обществеността относно ивермектина и трябва да носи отговорност в съда

Асоциацията на американските лекари и хирурзи (AAPS) преди повече от месец подаде иск във федералния областен съд в Галвестън, призовавайки юристите да продължат делото против FDA (Агенция за надзор на храните и медикаментите на САЩ) за подвеждащи изказвания по отношение на полeзността от препарата ивермектин по време на пандемията от ковид. Медиците съдят Администрацията по храните и медикаментите, защото с некомпетентната си интервенция и забрани им попречила да лекуват и избавят хора, заболели от Covid-19.
" Ответникът FDA е употребявал непозволено недоразуменията по отношение на законността и разпространяването за приложимост на медикаменти отвън протокола, с цел да подведе съдилищата, държавните медицински препоръки и обществеността да си помислят, че има нещо погрешно в предписването отвън протокола ", пишат лекарите от AAPS в своя иск до съда. " Не единствено предписването на лекарства отвън протокола е изцяло вярно, законно и всекидневно, само че е и безусловно належащо, с цел да се дават ефикасни грижи на пациентите. "
FDA разгласява голям брой изказвания и изпрати писма до авторитетни организации, с цел да бъде омаловажено смисъла на ивермектина в лекуването на пациентите. Многократно в формалната документи на здравната администрация се повтаряше, че лекарството не е утвърдено за лекуване на Covid-19. Много лекари, здравни институции, съдилища и държавни медицински препоръки бяха подведени от FDA и смятаха, че неналичието на утвърждение за лекуване с ивермектин значи възбрана за използването му, написа в желае.
" Никога не е било вярно FDA да се намесва в тази основна част от здравната процедура и FDA го знае. FDA настояваше и продължава да упорства за интервенция в предписването на това безвредно лекарство от лекари при лекуване на Covid-19 " - изясняват медиците от асоциацията.
Генералният юрист на AAPS Андрю Шлафли уточни пред съда, че FDA " е взела участие в акция за интервенция в работата на лекарите, които са ползвали вярно ивермектин - от дълго време утвърден и изцяло безвреден за приложимост от хора ". Той посочи пред съда за какво е значимо ивермектина да бъде оправдан - откакто FDA утвърди обещано лекарство като безвредно, тогава лекарите имат цялостно право да го предписват за лекуване на всяко заболяване, изключително нов вирус като Covid-19.
Ивермектин е противопаразитно лекарство. Открито е през 1975 година Първоначално се използва във ветеринарната медицина за попречване и лекуване на дирофилариоза и акариаза. Одобрен за приложимост при хора през 1987 година Днес се се употребява за лекуване на болести, в това число въшки, краста, речна слепота (онхоцеркоза),стронгилоидоза, трихуриаза, аскаридоза и лимфна филариаза. 
Уилям Кембъл и Сатоши Омура завоюваха Нобеловата премия в областта на физиологията и медицината за 2015 година за разкриване и нови приложения на ивермектина. Той е в листата на главните медикаменти на Световната здравна организация и е утвърден от Американската администрация по храните и медикаментите като антипаразитен сътрудник. През 2018 година ивермектин е на 420-то място в листата с най-често предписваните медикаменти в Съединени американски щати.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР