Асоциация за насърчаване на етиката в американската политическа класа заяви

...
Асоциация за насърчаване на етиката в американската политическа класа заяви
Коментари Харесай

Ники Хейли е получавала неправомерно подаръци?

Асоциация за поощряване на етиката в американската политическа класа съобщи ден преди оставката на Ники Хейли , че непрекъснатият представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации е получавала непозволено дарове, съобщи Франс прес.

Вчера Хейли за всеобща изненада разгласи, че подава оставка от поста. Единственото пояснение, което тя даде за решението си беше, че желае " да направи отмора " и увери, че не има намерение да се кандидатира на президентските избори през 2020 година Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп одобри оставката на Хейли.

В понеделник асоциацията " Граждани за отговорност и нравственос във Вашингтон " в писмо до генералния контрольор на Държавния департамент е поискала следствие, с цел да се откри дали Хейли е спазвала " разпоредбите за подаръците от лица отвън държавното управление ".

Според тази организация Хейли и брачният партньор й са приели през 2017 година седем безвъзмездни полета с частни първокласни самолети от трима предприемачи от щата Южна Каролина, на който Хейли беше губернатор преди да влезе в администрацията на Тръмп. Според асоциацията става дума за обща сума от " десетки хиляди долари ".

В същата година Хейли е приела билети за баскетболни мачове на обща стойност 19 558 $.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР