Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) и Републиканския съюз

...
Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) и Републиканския съюз
Коментари Харесай

АИКБ и Съюза на работодателите на Армения подписаха протокол за учредяване на Арменско-българска търговска камара

Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) и Републиканския съюз на работодателите в Армения (РСРА) подписаха протокол за основаване на Арменско-българска търговско-икономическа камара. Протоколът беше подписан от ръководителя на УС на АИКБ Васил Велев и президента на РСРА Гагик Макарян в наличието на президента на Р България Румен Радев и президента на Армения Вахагн Хачатурян. Официалното сключване е част от визитата на арменския президент у нас във връзка 30-ата годишнина от установяването на двустранните дипломатически връзки.

Организацията ще предизвиква съдействието сред компании от двете страни като ще се концентрира върху области като машиностроене, " зелена “ стопанска система, търговия с хранителни артикули, туризъм, както и продан на работна мощ, и образование на съответните експерти в просветителни центрове на България и Армения, изключително обезпечаването на личен състав за редица механически специалности.

По данни на Министерство на стопанската система и промишлеността за 2021 година стокообмена сред България и Армения възлиза на 42,556 млн. $. Водещите артикули в стокообмена сред двете страни са нефтени масла, трактори, хидравлични турбини, лекарства и медицински принадлежности, трикотажни произведения, етилов алкохол и трикотажни и текстилни произведения. Преките арменски вложения до предходната година са на стойност 15,4 млн. евро.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР