Румен Радев: Асоциациите на Петков са далече от реалността

...
Асоциациите на Петков са абсолютно далече от реалността, заяви президентът
Коментари Харесай

Асоциациите на Петков са абсолютно далече от реалността, заяви президентът Румен Радев пред български медии в Мадрид, където е на официална визита.

Макар да заяви, че няма да коментира вътрешнополитически теми по време на визитата си, президентът отговори на въпросите на придружаващите го медии.

Запитан какъв е отговорът му, след като от „Продължаваме промяната” заявиха, че позицията му за Украйна е позорна и сравнението на премиера Кирил Петков, че по време на Априлското въстание никой не е помогнал на България, Радев каза: Не искам тук в Испания да отговарям на злободневни български теми. Но такива асоциации са абсолютно далече от реалността.

Относно спрените газови доставки за България от страна на Русия и как правителството ще реши проблема, държавният глава коментира:

Това е ангажимент в полето на изпълнителната власт. Те трябва така да го решат, че цената за българския потребител и индустрия да бъде възможно най-ниска. Голямо предизвикателство ще е физическата доставка, заяви президентът.

Когато българското правителство постави цената на първо място, тогава трябва да намери решение. Цинично е в енергийно най-бедната държава в ЕС с най-бедното население да кажеш, е, ще плащаме по-скъпо. Тези, които вземат решенията и могат да плащат по-скъпо, трябва да помислят за тези, които не могат да си позволят да плащат по-скъпо, каза Румен Радев.

Очаквам да чуя дебатите в парламента, заяви президентът относно изпращането на военна помощ за Украйна.

Много са темите, коя по-напред. В момента сигурността във всичките ѝ измерения е поставена на изпитание, каза още Радев, запитан дали ще свика КСНС.

Дали правителството се справя с кризите ще го кажат хората. Хората, които все повече виждаме на улиците, отговори той в отговор на въпрос на медия.

Вчера бях достатъчно категоричен в някои свои оценки, добави още той, запитан дали ще свали доверието си от правителството. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР