Асоциациите на европейските лекари изразяват скръб и тъга за загубата

...
Асоциациите на европейските лекари изразяват скръб и тъга за загубата
Коментари Харесай

Асоциациите на европейските лекари с призив за защитени зони за медицинска помощ

„ Асоциациите на европейските лекари показват тъга и горест за загубата на живот и страданието по време на спора в Газа-Израел “. Това се споделя в апел на асоциациите на европейските лекари, оповестен на уебстраницата на Българския лекарски съюз.

„ Ние сме солидарни с жертвите и с медицинския личен състав, осигуряващ животоспасяваща помощ и здравна грижа в Газа под рисково натоварване и риск за личния си живота, с цел да защитят пациентите. Войните и филантропичните рецесии насочват вниманието към главните правила на здравното обслужване както на медицинския личен състав, по този начин и на всеки човек. Здравето и благополучието на нашите пациенти са наш приоритет. Нашето най-голямото почитание е към човешкия живот и не позволяваме вмешателство сред нашия дълг и нашите пациенти, без значение от възраст, заболяване или увреждане, религия, етнически генезис, пол, народност, политическа принадлежност, раса, полова ориентировка, обществен статус или какъвто и да бил различен фактор. Тези правила би трябвало да се съблюдават от лекарите и другите медицински експерти, без значение от коя страна на спора са “, показват в апела си асоциациите. 

„ Освен това, всяка страна на спора носи морална и правна отговорност съгласно интернационалното право, с цел да се обезпечи здравна помощ на пациентите и жертвите. Използването на пациенти, медицински личен състав и медицински заведения като щит за бойни интервенции нарушава законите и етиката и би трябвало да бъде документирано, разследвано и оценено “, означават те.

„ Призоваваме за основаването на предпазени зони, където пациентите и жертвите да могат да получават здравна помощ, медицинският личен състав да може да даде здравна грижа в сходство с главните етични правила на нашата специалност, и интернационална помощ може да бъде предоставена за избавяне на животи и облекчение на страданието. Всеки боен спор носи извънредно страдалчество и опасност за здравето на доста по-голям брой хора, в сравнение с тези, които са директни участници във военните интервенции. Тези проблеми ще продължат дълго откакто спорът премине “, декларират асоциациите.

И още: „ Призоваваме за мир, за условия, в които медицинските експерти могат дейно и в сходство с правилата на Декларацията на Женева на Световната здравна асоциация да оказват помощ, от която жертвите и пациентите обезверено се нуждаят “.

Призива в оригинал вижте.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР