Асимилацията и българизацията са форми на популизъм, използвани от македонските

...
Асимилацията и българизацията са форми на популизъм, използвани от македонските
Коментари Харесай

Македонски журналист: „Българизацията“ е наратив, използван от македонските лъжепатриоти

„ Асимилацията и българизацията са форми на популизъм, употребявани от македонските лъжепатриоти, които вървят против ползите на личния си народ. “

Това написа македонският публицист Ерол Ризаов в своята графа " Разпознахте ли същинския родолюбец? ".

" 24 часа в седмицата слушаме речи, които приканват към единение, зад които разпознаваме единствено апел към разделяне и ненавист, речи, които приканват към исторически открития за уникалността на македонския народ с еднаквост отпреди 3000 години. Непрекъснато звучи мощна паника за спасяването на Македония от заплахата да загуби своята еднаквост, език, книжовност, история, заплаха от асимилация и българизация, заплаха от вътрешни врагове и непознати наемници, заплаха от двулична и протекционистка Европа, заплаха от Америка и НАТО, заплаха от всичко, което мисли друго от висшите патриоти. “ - показва Ризаов.

Давайки уроци за това какво е същинският национализъм на " хилядите самопровъзгласили се патриоти ", Ризаов ги приканва да гледат единствено напред в историята и да не се " подвеждат " по предишното: " Хилядите самопровъзгласили се патриоти стартират да лъжат още щом упоменат народа. Те в никакъв случай не са се интересували от бъдещето, а единствено от предишното, защото то е запечатано в главите им от традициите и идеологизираната история. Единственото мерило за подвиг стана да излязат на своите телевизионни канали и обществени мрежи и да стартират гневна офанзива против предателите и враговете на Македония. Браво за подобен подвиг, който не е заплашен от никого и от никаква заплаха. "

„ Лъжепатриотите убиха патриотизма, пропагандирайки подвиг и мъжество, като че ли сме във война с вътрешни предатели и външни врагове. Те споделят, че френското предложение е било огромна неистина и че изборите през май не са били битка сред Европа и изолацията. Християн Мицкоски, водач на ВМРО-ДПМНЕ, споделя, че това са били избори сред Ахмети, Груби, Османи, Зечевич, Маричич, Пендаровски и Ковачевски, от една страна, и Вътрешна македонска революционна организация ДПМНЕ и съдружните сътрудници, от друга. Гражданите ще изберат в коя страна желаят да живеят. Дали тази страна, която вие блокирате от години, няма да се причисли към Европейски Съюз? “ - споделя още Ризаов.

„ Едно е 100% несъмнено: в случай че изгубят (ВМРО-ДПМНЕ) изборите, още веднъж ще блокират промените за участие в Европейски Съюз, с цел да не се отклони Македония от тяхното бодърствуване. Ако завоюват, ще станем очевидци на повтаряне на епохата на грузинците. Е, това са нашите патриоти, които няма да съществуват, в случай че не си измислят предатели и врагове. “ - отбелязва македонският публицист. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР