Аштън Кърби започва работа в лозето Bewl Water, разположено сред

...
Аштън Кърби започва работа в лозето Bewl Water, разположено сред
Коментари Харесай

Британците пият фантастично вино заради климатичните промени

Аштън Кърби стартира работа в лозето Bewl Water, ситуирано измежду хълмиста околност в Източен Съсекс, Англия, когато родителите му го купуват в занемарено положение преди три години.

Оттогава насам 20-годишният юноша не стопира да печели самопризнания за уменията си във винопроизводството, а тази година става притежател на Златна премия за своето Reserve Cuvée 2018 от английската асоциация на производителите WineGB, написа Reuters.

Според него, по-топлото английско време вследствие на климатичните промени дава опция да се създава " фантастично вино ", което разказва като британски Совиньон Блан.

Миналата година проучване на Университета в Рединг акцентира въздействието на климатичните промени върху лозарските региони на Англия до 2050 година, отбелязва Reuters.

Според прогнозите, температурите и преваляванията в райони като югоизточна и източна Англия значат, че гроздето Шардоне, отглеждано в Обединеното кралство, " ще бъде задоволително зряло, с цел да се създава висококачествено вино през множеството години ".

Според WineGB, английската винарска промишленост се развива с феноменални темпове, като до 2032 година се чака площта на насажденията да се удвои.

" Това, което започваме да следим, е появяването на ново потомство винопроизводители ", изяснява краткотрайният основен изпълнителен шеф на организацията Нед Аути.

" Изведнъж се появява тази нова младежка сила и неспокойствие, които не са лимитирани от методите на мислене, които са се развили към остарелия климат. Това е в действителност вълнуващо за наблюдаване. ", изяснява специалистът.

Младият винопроизводител Аштън Кърби, който е с екстравагантен външен тип – перхидролена коса и хеви метъл тениска, не отхвърля, че спечелването на премията е огромно самопризнание за него.

" Това е метод да покажа на всички, че съм тук... и вижте, върша фантастично вино, ето го доказателството ", добавя той.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР