Асеновградската община кандидатства с проектно предложение Внедряване на мерки за

...
Асеновградската община кандидатства с проектно предложение Внедряване на мерки за
Коментари Харесай

Подменят уличното осветление в Асеновград


Асеновградската община кандидатства с планово предложение „ Внедряване на ограничения за енергийна успеваемост в системата за външно изкуствено осветяване в гр. Асеновград “ по процедура „ Подкрепа за енергийно ефикасни системи за улично осветяване “ на Национален проект за възобновяване и резистентност. Съгласието си за кандидатстване даде Общинският съвет в града. Реализирането на този план е от изключително публично значение.

Уличното осветяване е един от най-големите потребители на сила в общините. Той оказва въздействие на растежа на енергийното ползване през последните години. Поради това се търсят благоприятни условия за повишение на енергийната успеваемост посредством софтуерно обновяване и модернизиране на системите за външно изкуствено осветяване. Проектното предложение планува замяна на съществуващите стандартни светлинни източници и осветителни тела със светодиодни (LED) осветители. Изграждане на автоматизирани системи за надзор и ръководство на уличното осветяване, както и за рехабилитация на съответната общинска техническа инфраструктура.

Припомняме, че към две години община Асеновград кандидатства по процедура, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Тогава плановото ни предложение беше утвърдено, като бе включено в лист с аварийни планове. Причината да не се реализира, беше дефицит на финансов запас по самата стратегия. Поради това, в този момент община Асеновград е избрана като съответен бенефициент по Инвестиция „ Подкрепа за енергийно ефикасни системи за улично осветяване “. Средствата са обезпечени от Националния проект за възобновяване и резистентност на България.

Проектът планува подмяната на 1747 броя остарели натриеви осветители с нови LED такива и на 128 електрически табла за улично осветяване с нови, които имат вградени съставни елементи за системи за ръководство и мониторинг. На компютърна настройка ще се конфигурира програмен продукт, допускащ обединяването на данните от контролерите, инсталирани в таблата, обработка на данните, ръчно и автоматизирано ръководство, премерване на параметри на работата на системата и др.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР