Асеновград. Във връзка с инцидента с пострадалото дете на стадион

...
Асеновград. Във връзка с инцидента с пострадалото дете на стадион
Коментари Харесай

Община Асеновград не е издавала разрешение за поставянето на тренировъчната врата, паднала върху пострадалото дете в квартал „Долни Воден“

Асеновград. Във връзка с случая с потърпевшото дете на стадион в асеновградския квартал „ Долни Воден “, Община Асеновград осведоми, че обектът е обществена общинска благосъстоятелност. Тренировъчната врата, която е паднала върху момченцето, е преместваема и за слагането й няма позволение от общинската администрация.

Стадионът е предан за прилагане на ФК „ Сокол “ – „ Долни Воден “ със период до 30 юни 2021 година В Общински съвет - Асеновград е входирана докладна-записка от футболното управление на гореспоменатата организация за преотдаване на обекта. Клубът получава и финансиране за поддръжката на оборудването – косене, обрисуване и други, за игрището да се приготвя за осъществяване на футболни срещи.

На стадиона има и други - непрекъснати порти за игра, които са безвредно инсталирани. Обектът се заключва, а към този миг преместваемите футболни порти са отстранени от игрището. От общинската администрация увериха, че ще бъде осъществена цялостна инспекция на всички футболни обекти и евентуално рисковите уреди ще бъдат отстранени, с цел да не се стига наново до сходни произшествия.

От Община Асеновград допълват, че нямат право да разясняват аргументите и вероятностите за пораждане на случая, защото е формирано досъдебно произвеждане и се организира следствие.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР